Zanima me da li je netko od vas detaljno proučavao kako ovo čudo radi? Je li kompatibilno s drugom verzijom Windowsa ukoliko se radi export/import certifikata? Kako skinuti enkripciju na nekom drugom kompu ukoliko imam certifikat?
Nekad davno sam dobio jedan komp s kriptiranim podacima koje je trebalo izvući van, ali nisam uspio. Neki dan sam opet dobio drugi komp s pola diska kriptiranog i jedva sam izvukao podatke. Disk dobio logičke bad sectore, Windowsi u banani,... i kad sam to sve pokrpao, uspio sam skinuti enkripciju i na drugom kompu povući podatke.
Sad želim spriječiti da se to više ne ponovi ili barem nekako napraviti export certifikata koji će provjereno raditi na drugom kompu. Zezam se već par dana i ne mogu ništa napraviti, niti onemogućiti enkripciju niti napraviti export certifikata koji bi radio na drugom kompu.
Probao sam mijenjati razne registry ključeve, igrati se po Group Policyu, exportirati/importirati certifikate na više načina, ali jednostavno ništa ne pali tako da trebam pomoć iskusnijih ljudi.
Unaprijed hvala.