Citiraj:
Autor syss
6500k je bijelo... da, pobrkao sam lončiče... ja isto ću imat uskoro viška jedan remote-šteker i brijem staviti tak nekaj iza plazme, fino daljinac i peri.
daj mi reci pošto mi je bauhaus u susjedstvu maltene i tamo sad naveliko dilaju osram, jel znaš možda temperaturu one njihove day light serije?
|
evo što sam Osram kaže o tome:
Citiraj:
Are there differences between the lamps in terms of their light or tone?
Question
Are there differences between the lamps in terms of their light or tone?
Answer
How “warm” or “cold” the light is depends on the color temperature and is measured in degrees Kelvin. The popular warm white light of an ordinary light bulb measures 2700 Kelvin. OSRAM energy-saving lamps produce this light color. Special types with different color temperatures, from Warm White to Daylight, are also available.
Warm White = 2700 Kelvin
Cool White = 4000 Kelvin
Daylight = 6000 Kelvin
Light at 2700 K is similar to the light from an ordinary light bulb so it is ideal for use at home. The cooler light colors are often preferred in southern European and Asian countries with a particularly warm climate.
The new continuously dimmable energy-saving lamp, the OSRAM DULUX EL DIM, will be available in 2700 K, the warm white color.
|
znači po njihovoj terminologiji "daylight" bi bilo ono što ti treba (6 ili 6.5kK i nije bitno, a ako ju možeš i probati ne možeš to blještavo plavo-bijelo svjetlo zamijeniti ni s čim).
Nisam htio kupiti ni jednu na kojoj nije pisala temperatura boje.
Jedan moj frend koristi to kao rasvjetu u dnevnom boravku no to je i meni i ženi neizdrživo neugodno. No difuzno iza plazme je super.
Nisam mogao vjerovati koliko je slika bolja u takvom okružju, morat ću pogledati što THX ekipa piše o tome.
Gledao sam i neke kitove koje ameri prodaju (jedno 50-60$). Uglavnom je
sve sa fluo cijevima - ima i njih 6500K i logično je da bi bolje rasporedile svjetlo no nisam se htio daviti sa držačima, prigušnicama i starterima
(obično je bilo da nađem zgodnu cijev, a na njoj neki blesavi konektor za neki elektronski starter kojeg nigdje nema)
Zato sam završio na lampi od 22kn (Pevec) i štednoj sijalici , he.
Idem probati nabaciti neku sliku tog frankenstein proizvoda.