Re: Re: AMD povećava kapacitete za proizvodnju procesora
meni ovo baš i ne stoji. IBM im je napravio fab i to je sve. AMD nije ni prvi ni jedini tko je od IBM-a dobio tvornicu na kredu i to je cijela mudrost. doduše, ovo je prvi puta da se radi o toliko velikoj tvornici, ali ipak su to preveliki zahtjevi za postojeće fabove. to po meni nije nikakva ludost jer su prepoznali unosan projekat koji im se isplatio.
imali su npr. ogroman deal s transmetom koja je kasnije pak premjestila proizvodnju u fujitsu, a pogodi tko je njima napravio fab.
inače, IBM je jedina firma koja jednostavno ne može propasti unutar sljedećih 20 godina. razlog tome je investicija u konkurentne proizvode, tak da im je svejedno prema kamo ide industrija - oni uvijek dobivaju.
sumnjam da su oni gledali na to da naprave konkurenciju Intelu. što je više Intel neopterećen konkurencijom, to će se manje razvijati, dakle IBM će otići daleko naprijed s tehnologijom i licencu za stvari koje im ne trebaju prodati Intelu. win-win situation. ako slučajno Intel ne bi htio licencu (npr. ne treba im zato što mogu ići polako), onda apple, VIA, transmeta, sony i microsoft bilježe rast prodaje, što opet paše IBMu jer im oni proizvode procesore, odnosno imaju udio u profitu na neke druge načine (dionice, krediti...).
iza uspjeha cijele industrije stoji veliki brat - IBM.
ako već želiš, Intel procesori imaju veliki udio u IBM desktop računalima pa stoji i iza Intela. kaj misliš odakle Intelu serverska tehnologija? da, mislim na BladeCenter projekt koji je zamislio IBM, procove napravio Intel koristeći vjerojatno IBM-ovu tehnologiju i na kraju prodao IBM-u.
greater powers final waves (alcohol hypnosis +30, self) bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night) misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius) summon unknown female (demoralise +75 on target)
artifacts of choice tv remote (hibernate +20 on self) lounge chair (fortify sleeping +60 on self) linux (destabilise system +45 on target)
little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable. Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
|