View Single Post
Staro 25.02.2010., 11:52   #2852
fishkal
Premium
Moj komp

fishkal's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Evo da ih samo ne kudim stiže i pohvala. Dok sam pisao post iznad, stigao mi je odgovor od MR servisa:

Poštovani,

Slike oštećenja i Vaše argumente smo proslijedili davatelju jamstva – M SAN Grupi d.d.
Da bi zadržali povjerenje kupca, odlučili su prihvatiti Vaš prigovor te zamijeniti MBO o vlastitom trošku. Kolege sa prijema Zagreb će nam vratiti tu MBO u Rugvicu, pa će ju kolega Matija zamijeniti u jamstvenom roku.

Lp

Dakle iskustvo je slijedeće: Inzistirajte na svojim pravima koliko je god to potrebno! Argument koji je kod mene prošao je slijedeći i citiram ga u cijelosti za sve koji imaju slične probleme:

Poštovani:
Prvenstveno se radi o članku 427. ZOO koji kaže:

Članak 427.

(1) Prodavatelj, odnosno proizvođač dužan je o svom trošku prenijeti stvar do mjesta gdje se treba popraviti, odnosno zamijeniti te popravljenu, odnosno zamijenjenu stvar vratiti kupcu.

(2) Za to vrijeme prodavatelj, odnosno proizvođač snosi rizik za propast ili oštećenje stvari.

Dakle za vrijeme nakon što sam ja Vama predao ploču, pošto oštećenje nije utvrđeno kod predaje, svako daljnje oštećenje je Vaša odgovornost. Također, u Vašim ujetima poslovanja stoji:

"Završnu provjeru fizičkih oštećenja radi prijem MR servisa prilikom preuzimanja proizvoda".

Dakle u Vašim uvjetima poslovanja stoji da se završna provjera oštećenja proizvoda obavlja kod preuzimanja proizvoda. Prema tome, provjera koju je obavio gospodin xxx xxx kod prijema matične, i koji je utvrdio da nema oštećenja je završna provjera, i prema članku 427. za svako daljnje oštećenje rizik snosi servis.

Iz navedenog je vidljivo da ste dužni postupiti po slijedećem članku ZOO-a:

Članak 2 stavak 6. ZOO kaže:
(6) Trgovac je dužan, u tijeku jamstvenog roka, popraviti u primjerenom roku neispravan proizvod potrošaču koji je predao jamstveni (garancijski) list, ili, ako to nije moguće, umjesto istoga predati mu proizvod koji je ispravan.

Lijep pozdrav