Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 25.02.2010., 00:47   #3654
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor Chome Pregled postova
Audiofilstvo bez hi-fi ne ide. Ali čovjek koji ima doma neki hi-fi jer voli slušati kvalitetniji zvuk nije automatski audiofil, bar ne onaj zagriženi kojem svaka dlaka smeta.

E baš to sam mislio reći. Hi-fi nije jednako audiofilstvo odnosno audiofilstvo nejde bez hi-fija dok hi-fi ide bez audiofilstva.
Na ovo sam konkretno mislio s onim zadnjim "čemu".
Kad malo pogledaš HiFi je alat / igračke za audiofile. Kao što su bijesne grafičke ipak igračke za gejmere.
Da , može to i bez gejmerstva / nitko meni ne brani da sutra do podne utrpam jednu sebi u komp, zar ne. Ali kad bi ista služila najviše za bacanje slike na ekran dok ovo tipkam i samim time nebi znao njene prednosti vs. integrirana a ni kako ih iskoristit, čemu to.
Čemu pogotovo ako se ne zna šta je u mom kompu/ čemu osim da mi zavide prijatelji u kafiču. I da nepoznata ekipa iz susjednog stola koja načuše šta imam u kompu ,automatski pomisli da sam gejmer, što bi se garant desilo.
Shvačaš na što ciljam.

Citiraj:
Autor Flikoman Pregled postova
Ja to, kao prvo ne radim da bih se mogao nazvat audiofilom i čim već, nego jednostavno iz vlastitog gušta. Bez da bih se igdje mogao ili pokušavao hvalit. Jedino gdi pišem o tome što imam i namjeravam, je baš ovaj forum, jer ima puno iskusnijih ljudi koji mogu pomoći.

Moj trenutni setup je takav kakav je, nemam baš nešto love trenutno za dodatna ulaganja, rackove itd itd. Bit će, ali s vremenom. Od nečeg se mora počet.

Sori ali meni je nepomljivo da si se ti uhvatio tih opampova i kondenzatora zbog vlastitog gušta. Sljedeče ti je na umu projekat superiornije stabilizacije napajanja u diskretnoj izvedbi / za na zvučnu ?

A sad, nadam se korisni dio.
Več si spomenuo par puta to "student,ograničeni buđet,novi interes,želja za učenjem/razumjevanjem istog"
Ali ne shvačam zašto se po tko zna koji put hvataš love
Ustvari....
baš zbog toga bi čovjek očekivao da čitaš i učiš , slušaš , za to vrijeme skupljaš novce ,čitaš što više toga - informiraš se o što više toga ,slušaš što više , razmišljaš što kupit s ušteđenim, pa čitaš još malo , slušaš još malo ,eksperementiraš na osnovu naučenog , razmišljaš jel bolje ušteđeno potrošit na jednu ili drugu stvar , razmišljaš s čim bi napravio veči korak naprijed , slušaš još malo , čitaš , učiš još malo da shvatiš što želiš i tako to.
Al tebi kao da se nijedna kuna ne može zagrijat u novčaniku več se mora odmah ulupat u nešto 'audiofilsko'. Mislim ta cijela stvar da si iskopao pločofon.
Plus, ne dobijaš interes za ovo npr. početkom osamdesetih pa da jedinu priliku za ulazak ,informiranje / učenje o hifiju imaš s izlaskom novog broja SAMa i pračenju Stanišiča s 2 kolega kroz SBI serijal. Zainteresiralo te danas.. Putem interneta praktički na dohvat ruke imaš hrpu informacija i prilika za informiranje te učenje.

Uz to ,plus ono pametno sugestiranog u ovoj temi.. ti po svoje i kao pao s marsa.
U redu da netko želi bolji zvuk onog što rado sluša. Ali kad to ide bez ikakvog reda motivi mi nisu čisti.

Želiš bolji zvuk?

Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 25.02.2010. u 09:08. Razlog: jedno slovo
Imagine je offline   Reply With Quote