Moram si olakšat dušu!
Meni se ne jednostavno ne sviđaju niti sam ikad mogo podnijet one energy efekte u stilu wow i warcrafta 3 od tempalra, archona, 3d gridovi od recimo pylona, nuklearke itd. Protossi izgledaju kao rasa loše nacrtanih vračeva a ne high tech aliena.
Oni Hellioni su užas s onim glupim efektom vatre i zvukovima od kojih ne čuješ ništa osim njih.
Thor mi izgleda ko uvećani bipsić. Marauderi!?!?! Pa čemu ta glupa jedinica i ideja u cjelini, totalno glupo.
Kad bi samo te stvari promijenili igra bi izgledala 50% bolje.
Siege tank je ok, makar lošije neg u SC1.
Ovo ostalo mi se čini ok, recimo battlecruiseri, Ultralisci i zergovi općenito su više manje super napravljeni.
Igram starcraft na battlenetu od kad je izašla igrica, i koliko mi se čini (makar će igra bit ok na kraju vjerojatno) nije to to kao jedinica.
Nema tu one raznolikosti. Sada sve 3 rase imaju više manje isti broj zgrada, jedinica, sve 3 rase imaju jednaki broj riješenja za svaki taktički problem i male i srednje i velike jedinice, i jeftine i skupe I brze i spore i slabe i jake. Npr. u SC1 u prvih 5 min ozbiljne partije terran nije smio dopustit da postoji prolaz u svoju bazu jer mu se šanse za pobjedu smanjuju na minimum ili npr. zergovi nemaju pravog riješenja protiv siege tanka osim opće višebrojne navale . Sad mi se čini da se svaki problem(rush, cloackane jedinice, mutalisci) može riješit na puno načina teško je napravit nekakvo kritično iznenađenje i partija se svodi jednostavno na grupiranje svih vrsta jedinica i klikanje ko će brže i spretnije.
To je ovak samo moj početni dojam.