Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 24.02.2010., 14:10   #3648
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Cool

Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Citiraj:
Autor Chome Pregled postova
Problem je što ljudi misle da je audiofilstvo jednako hi-fi.
Hi-fi je znači kvalitetnu reprodukciju zvuka dok je audiofilstvo ipak nešto više, barem ja to tako vidim.
Slažem se. Audiofilstvo je bolest.
Audiofile čini audiofilima ljubav prema glazbi zbog koje teže što boljoj / vjernijoj reprodukciji iste. To NE IDE bez promjene postoječeg HiFi uređaja onim još boljim i (ili) istodobno NE IDE bez ,nekome cijelog ranga razno-raznih čudnih postupaka poput igranja s šiljcima , kabelima , zelenog flomiča ,pjeskom ,samogradnjaama, smještajem zvučnika itd.
U cijeloj stvari se naravno vrlo lako izgubit zbog prevelikog naglaska na sami zvuk i totalno zastranit slušajuči par CDeva koji dobro zvuče na nekoj trenutnoj kombinaciju HiFi uređaja i sobe ali opet destinacija prema kojoj se ide je ista. Da ti nešto bolje/vjernije zvuči.
Nevezano jel to Diana Krall ili Jole ili Đoni Gitara jer naposljetku o ukusima se na raspravlja. Istina da se s nečim bolje vide dometi audiosistema i da nešto drugo ne traži put u neke krajnosti ali ovo lagano ide van trase..
Uglavnom, bar ja tako gledam audiofile.

Imajuči to na umu ne vidim kako bi bilo wrong stajalište "audiofilstvo jednako HiFi"
Jer kako bi jedno bez drugog?

Iako bez alata nema ni zanata , samo posjedovanje alata NE DAJE zanat.
Nema smisla proturječit medi s obzirom da audiofilija & audiofili zaista idu u krajnosti no kad se več spominje bolest meni je daleko bolesnija stvar fenomen wannabe audiofila.

Drugim rječima, pravi problem je što ljudi misle da je HiFi jednako audiofilistvo.

Iako bi se moglo reči da čuči audiofil u svakom tko nabavi neki komad hardvera s više potencijala ili napravi nešto za dobrobit vjernije reprodukcije glazbe koju voli ,u ovom topiku sam zaista rijetko imao taj dojam.

Ja ne vidim audiofilstvo ni smisao u tom što je npr. 'zvonac' sebi uzeo onaj dac s obzirom na 'ekvilajzer' thing ....kao što par stranica prije nisam vidio audiofilstvo ni smisao u tome što je flikoman iskopao neki pločafon gdje je od zvučnice deset cm u jednu stranu bio trafo od integrirca a na 15cm u drugu ,drajver...Jbg,na starim pločama je bolji zvuk a gdje češ uspoređivat zvučnu s USB dacom.

Samim time moram priznat da mi nije uopče jasno čemu to pa nek mi se slobodno zamjeri.

Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 25.02.2010. u 09:08. Razlog: jedno slovo :)
Imagine je offline   Reply With Quote