View Single Post
Staro 23.02.2010., 23:51   #6
quantum112
Premium
Moj komp

quantum112's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Samo da na čas onda ukradem thread pošto vidim da se netko kuži; koja bi otprilike bila dijagnoza ovog 763MB kojeg sam uzeo od frenda, od prvog dana je imao malo disanje slike ali to je sad prešlo u skakanje...Simptomi su da što je slika svjetlija kod prikaza scena više skače kako se sadržaj na ekranu mijenja. Npr, reagira jako na svijetle dijelove na ekranu i na opčenitu svijetlost ekrana, npr., ako imam monitor na Entertainment modu (najsvjetlijem) i desktop mi je više manje crn, te sad npr. otvorim my computer koji ima veliki dio svijetle (bijele) pozadine, i mičem ga po ekranu, slika se pomiče, sužava i frče u čoškovima, i ekran općenito gubi na brightnessu, dok npr., ako imam ekran na text modu (najtamnije) to je višestruko manje primjetno. Moja laička pretpostavka bi bila da što je monitor svjetliji (ili što više svijetlih dijelova na ekranu) više struje je potrebno (Nokia Monitor Test ima jedan dio nazvan high voltage gdje varira crne i bijele podloge) pa neki od tih visokovoltažnih transformatora/kondenzatora ne daje dovoljno struje ili su fluktuacije napona velike - što za rezultat daje ovakve promjene u slici u takvim scenarijima. Ne bih se zamarao popravkom, samo me zanima sprema li mu se brza smrt ili bi mogao raditi još neko vrijeme?
quantum112 je offline   Reply With Quote