Sjecam se da smo u prvom i drugom srednjem radili, WORD i EXCEL (onak nothing spešl-nismo ni do forumula došli), kako upaliti ugasiti racunalo, napraviti novi folder, promjeniti rezoluciju, isprazniti koš, radili smo nesto malo binarne kodove (pretvaranje iz jednog u drugi-mislim da smo radili 3h to). Ovo je oke za ucenike koji kod nas nisu znali upaliti komp, niti koristiti miš-vecina ljudi komp je gasila pritiskom na dugme "-.-", isto tako upoznala nas je s "dijelovima" monitor, kučište, miš, tastatura...treci srednje prva 3h informatike je govorio profesor o corelu, hvala bogu pa danas jos neznaju razliku izmedju "text box-a" i "obicnog text-a". I kad djeca krivo naprave profesor se dere na njih, jer vi neznate promjeniti font, jer neznate to malo složiti, ja moram šutiti ako želim zavrsiti školu, jer mi se baš neide ponovo u 4 srednje. Mi ovdje sad govorimo konkretno o kompjuterima no to može biti bilo koji drugi predmet. Imali smo i profesora iz matematike koji nam je uvijek govorio da cemo mi proci državnu maturu kad on sebi "napravi vikendicu na svemiru". 3god mi je predavao nisam baš puno shvatio dobijo sam novu profesoricu koju znam preko tete, žena ulaže sve svoje resurse da nas nešto naući. Mi smo došli apsolutno bez ikakvog predznanja danas mogu s 90% sigurnosti reci da svatko u razredu moze rijesiti zadatke, koje nam je ona pokazala. Bitna je volja tog profesora kojem nesto znaci da prenesu znanje na ucenike. A cini mi se kad pricam s legama iz drugih gradova da nije samo moja škola takva ima nas još podosta s takvim problemima.
I onda mi je najaca stvar kad mi se profesori bune kak imaju male place. Ona/j tko me nauci predmet dobro treba imat i 10 000kn, a ne oni koji nis nerade ima 5000kn pa mu nepaše, imaju i prakticki 3mj godišneg i opet im ni to nepaše. Kad pricam s legicom iz Londona kod njih je to puno drugacije rijeseno jer si nakon nekoliko god školovanja biraš sam predmete-i praktički na tom prijašnjem znanju kreiraš si budučnost. I ti se fokusiraš onda na recimo tih 6 predmeta. A kod nas hvala bogu imaš 16 predmeta od toga neznamo ni jedan savršeno.