View Single Post
Staro 23.02.2010., 13:00   #120
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor fre@k
Tu ima istine. No mi smo škola koja ima posebno odjeljenje praktički "cijeli podrum" je naš, imamo i svoju informatičku učionicu, strojeve za tisak, za razvijanje ploca (mogu reci da imamo sve sto je potrebno za raditi), ja vjerujem da svakoga na faksu nauce ili su bar sami prisiljeni naučiti. Jer netko sreo bilo kojeg urednika/dizajnera... koji je fokusiran na jedan, eventualno 2 programa, ja cisto sumnjam da jeste a kod mene u školi ljudi znaju samo za excel i word.
Onaj tko je izvrstan u svojoj struci vrlo vjerojatno ne radi u školstvu. Iznimaka uvijek ima. Samo zato što škola ima hrpu labosa, ili skupe opreme, ne čini ju vrhunskom.

Citiraj:
Autor fre@k
Ja sam pokusao na ljepe nacine s profesorima (kad im trebam dobar sam im, kad netrebam popljuju me ko staru kantu. Najogore što oni moj rad popljuju pa se okolo hvale kak su ga oni radili. Pofesor nam predaje "informatiku" i zove učenike da im unose podatke u maticu jer to njima nije jasno "-.-"), i pricat i sve i svasta, ali mislim da je ono najgore da nemaju znanje i nacina kako to prenijeti na djecu. Što me totalno ubija u pojam, danas-sutra ako moje dijete bude išlo u školu i bilo željno znanja i spadne na isto što i ja nebi mi bilo svejedno.
Misliš da je to tako samo u školi? Probaj raditi kao konzultant klijentima. Ako se ne postaviš kako treba (a to ne znači agresivno, nego upravo suprotno), postaješ krpa kad zatreba. U vezi tvog rada, ne mogu sad pronaći, ali postoji pravilnik o autorskom djelu mentora, što govori da je tvoj rad, njegov rad. Imati-ne imati znanje je vrlo relativan pojam bez standardizacije, a to je ono što je velik problem u hrvatskom školstvu, i ne samo školstvu.

Citiraj:
Autor fre@k
neisplati se uopce o ovom pricati to je "rupa bez dna", jer mi i da hocemo nemoze to promjeniti. Tvrdoglavi profesori, ali i mi tvrdoglavi. Nitko nece popustiti i eto ti njesra. Hvala dragom bogu pa mi ostalo jos 3mj Max. i zbogom školi (taj dan vrijedi opijanja )
Isplati se pričati, ali zasad još nisam nijedan konkretan problem uočio, osim "nitko niš ne zna", "sve je banana". Sa takvim klasičnim hrvatskim poštapalicama se ništa ni ne može riješiti. A pogotovo se ne može riješiti, ako pričamo o glupostima tipa "ventilator od procesora". To su banalne sitnice tokom obrazovanja. Puno bitnije je da se odradi u prvom razredu ECDL paket (po mogućnosti cijeli, ali nije uvjet) te osnove binarne logike i interni i vanjski osnovni dijelovi računala. I to je to.