Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Autor m4dm4n
@freak : Umjesto da se bodeš sa rogatima, i pokušavaš dokazati nastavniku da je u krivu, odnosno želiš napasti taštinu, lijepo porazgovaraj sa razrednikom, voditeljem smjene, pa čak i ravnateljem ako treba. Pedagog je ovdje isto u funkciji stručnosti nastavnika u predmetu. Naravno, nikad nije pametno uletiti "Ma ovaj profesor pojma nema, sad ću ja njega naučiti", jer budi uvjeren da ćeš naletiti na nekog tko zna puno više od tebe, i što si onda postigao? Dakle, tebi bi cilj trebao biti dobronamjeran da se nastavnika pošalje na određena strukovna usavršavanja kako bi sve kvalitetnije kasnije predavao.
Učenici puno pričaju, i veliku većinu se drži nekog svojeg interesa (bilo to modanje kućišta, ouverkloukanje, programiranje, web dizajn, računalne mreže, kujac palac...) i očekuje da nastavnik BAŠ TO područje obožava i barata sa njime kao od šale. Istina je u potpunosti drugačija, a ta je da ćete KVALITETNE nastavnike naći u jako malom broju. Zašto ? U bilo kojem poslu, KVALITETAN radnik je rijedak, većina ih je čak ispodprosječna.
A u slučaju da netko želi promijeniti tu priču, prosvjeta u principu često traži kvalitetne ljude (zapravo, traži bilokakve  ), prijavite se, i predajte kvalitetno.  Nisu bezveze certificirane akademije bezveze toliko skupe i cijenjene. Kad bi to sve bilo tek tako, sve bi se to predavalo tokom školovanja.
|
Tu ima istine. No mi smo škola koja ima posebno odjeljenje praktički "cijeli podrum" je naš, imamo i svoju informatičku učionicu, strojeve za tisak, za razvijanje ploca (mogu reci da imamo sve sto je potrebno za raditi), ja vjerujem da svakoga na faksu nauce ili su bar sami prisiljeni naučiti. Jer netko sreo bilo kojeg urednika/dizajnera... koji je fokusiran na jedan, eventualno 2 programa, ja cisto sumnjam da jeste a kod mene u školi ljudi znaju samo za excel i word. Ja sam pokusao na ljepe nacine s profesorima (kad im trebam dobar sam im, kad netrebam popljuju me ko staru kantu. Najogore što oni moj rad popljuju pa se okolo hvale kak su ga oni radili. Pofesor nam predaje "informatiku" i zove učenike da im unose podatke u maticu jer to njima nije jasno "-.-"), i pricat i sve i svasta, ali mislim da je ono najgore da nemaju znanje i nacina kako to prenijeti na djecu. Što me totalno ubija u pojam, danas-sutra ako moje dijete bude išlo u školu i bilo željno znanja i spadne na isto što i ja nebi mi bilo svejedno.
neisplati se uopce o ovom pricati  to je "rupa bez dna", jer mi i da hocemo nemoze to promjeniti. Tvrdoglavi profesori, ali i mi tvrdoglavi. Nitko nece popustiti i eto ti njesra. Hvala dragom bogu pa mi ostalo jos 3mj Max. i zbogom školi  (taj dan vrijedi opijanja  )
EDIT: @dawar
ja sam odustao od mature, jer nevidim zašto bih si tratio vrijeme, da dodjem na faks i opet naidjem na ovakve to mi apsolutno netreba. Dosta mi je i ovih trenutnih "školskih znalaca". Kad sam išao na praksu skompao sam se s ljudima koji su u mojoj struci. I voljni su mi pomoci ako zapnem na dijelovima koje neznam, isto tako i ja njima pomognem. I to mi je drago i vidjeti i osjetiti na svojoj koži da nisu svi pohlepni i samo žele sve zadržat za sebe.
|