ja konkretno imam prof-u iz jednog predmeta da neimenujem tu zenu-predmet, jer nije ona kriva. Radi se u Corel-u cijelo vrijeme i dolazi ucenik koji nezna upaliti Corel , a ne raditi u njemu, i on njoj tvrdi da zna u programu Ventura raditi (prijelom stranice) na sto ona njemu kaze da se sam snadje, na to ja odgovorim profesorici dali se ikad probala sluziti InDesign-om, pogleda me i kaze da se prijelom radi u Corelu (ja i taj lega ju uspijo nagovoriti da nam nakon 3 god dodje i pokaze kako ce ona napraviti letak) dolazimo do sljedeceg ona nezna naci sliku na google-u (bilo je potrebno naci sliku laptopa i zene u odredjenoj pozi) ona ukucava u google "free photos" decko njoj kaze pa ukucajte laptop, prof-a kad ti budes radio radi kako hoces, ona nakon 15min kad je skinula slike otvara google i prebacuje ih u PS i prvo odma pretvara u CMYK, i govori decku da mora imati 300pixela jer ako bi radili letak radili bi na nekom kvalitetnijem papiru, NAPOMENA: decko nerazumije i zamoliju da mu detaljnije objasni, odgovor je bio, sta si ti radio svih ovih godina. Pa ako ce nam ovaki odgovori biti svakog sata od profesora, dal bi mi onda trebali nesto nauciti, ja kada udjem s njom u raspravu, jer mislim da je nesto bolje spusti mi ocjenu (a najradje bi mi dala komadinu). Ovo je samo jedan primjer sto neznaci da se to nebi jednog dana odnosilo na nesto drugo (posto se interesiram oko takih stvari), da me sigurno zanima recimo hrvatski i da se svaki sat zalazem i da zelim nesto vise radi sebe, tko zna mozda bi ta prof-a isto postupila. Puno ljudi je reklo da se netreba udariti ovakim rezimom po "DJECI" vec po profesorima. Svaka cast onima koji odrzavaju svoje ucenike dobrima ucenicima, jer ja mogu reci da od 1 srednjeg do trenutnog 4 srednjeg, smo imali srijeda 8h informatike (sada imam srijeda 8h informatike/praksa, 6h primjenjene informatike, da mene nitko nije dosao usmjeriti na neke bolje poteze (nego mi jedino preostaje "uzdaj se use i u svoje kljuse"). Recimo da meni (kao sto je i Mislav Os rekao...)netko zeli pokazivati Informatiku sigurno bi i ja odvajao slobodne sate za take stvari, isto mi je citao kod kuce 4h po netu ili mi netko pokazao, samo nemoze nam onda niko doci i reci da smo mi krivi i da mi nezelimo. MI ZELIMO, samo koga traziti pomoc. prve 2 god sam imo informatiku i dovoljno je reci da ljudi dan danas, neznaju poslati MAIL (a to je postala danas osnova, da se ljudi sluze svojim email-om)
Evo sad mene zanima od vas "Ekspertovaca" kako bi vi postupili, jer svi nam govore sutite i trpite "nevalja se s rogatima bosti", ako su toliko pametni pa nek i nama udjele malo te svoje pameti. Ja sam Graficki Tehnicar Pripreme, i s nama bi u najmanju ruku trebali puno raditi s kompjuterima, ali najgora stvar sto oni sami neznaju. Meni se jedan skolski sat sastoji od 3min pricanja o zadanom zadatku, koji nas trojica odradimo za 15min a ostali su na fejsu i nitko nista neradi. Ja tu sigurno kriv nisam, zna se tko je, a mogu se buniti kom ocu kad su "profesori uvijek u pravu". SREDNJA ŠKOLA je sucks!!! I sad da sam se ja prijavio na Državnu maturu ("sigurno bi prosao"), a nisam nista vjezbao, jer mi se vjezbe sastoje od nekih skinutih videa na netu, 3h predmeta za promjenu boje cipela na nekom tipu (svatko tko malo radit u PS-u zna za koliko je gotov).
mi ovdje mozemo napisati biblije, ali stanje necemo promjeniti preko noci, jer smo vec i navikli na ovako sranje u školstvu (toga ce uvijek biti)