Ali ljudi, ovo sto ovi papci rade, u sustini nije prevara. Odnosno, stavili ste kvacicu na "prihvacam uvjete" !!!, a u uvjetima je pisalo sto je pisalo. Dakle, prihvatili ste uvjete. Nije bitan potpis, vec IP adresa posiljatelja (koja bi se trebala logirati) i sam akt stavljanja kvacice na taj checkbox pored kojeg pise "prihvacam uvjete"
primjer 1# (nije prevara ili je?)
E sad ono sto mene zanima je... npr... zasto firma xyz koja ima svoj forum na koji dolaze tisuce ljudi dnevno, ne bi uvela recimo, uvjet unutar svog terms & conditions, da svako citanje posta, kosta jednu kunu... I lijepo poslala svima na mail "promijenjene uvjete", a normalno je da 90% ljudi ne bi procitalo ni prvi red tih uvjeta... no ako se ne stavi "I DON'T accept" unutar 30 dana (hrvatski zakon) smatrati ce se da korisnik prihvaca uvjete.
I onda da sam d.o.o. koji stoji iza te firme ispostavi svima racun. Pa di je tu prevara? nema je, nazalost. bar je ja ne vidim, i volio bi da me netko prosvijetli.
primjer #2 (pokusaj prevare)
posaljem 10000 kuverti putem klasicne Hrv. Poste i navedem na papiru da sam ja neka velika HR firma (netko je prije rekao da nije problem napraviti laznu kopiju HEP-ovog racuna) i da uvodim posebnu naknadu za "stavljanje gela na kosu", te zaprijetim iznudom i tuzbom i racunam na to da ce u moje baljezganje povjerovati barem 50% ljudi.
primjer #3 (legalna prijevara)
posaljem 10000 kuverti putem klasicne poste i napisem da svatkome tko potpise ugovor s kemijskom olovkom poklanjam LCD TV 107cm i putovanje na Havaje, a na 3 stranice ugovora negdje stavim klauzolu "da se potpisivanjem ugovora obvezujete placati 1000 eura mjesecno, sljedecih 360 godina, davatelju televizora i putovanja, s tim da se ugovor prenosi i na ostalu rodbinu u slucaju da se Vama nesto desi", i to vjesto sakrijem u brdu nebitnih stavki ugovora.
Neka dobijem 100 potpisanih ugovora, na konju sam, a ljudi u gabuli kakvu nikad nisu vidjeli ili mogli vidjeti. I sve je crno na bijelo, sto je netko prije rekao.
-------------
Eto, to je to, treba nam pravnik na forumu, da nam objasni kako je to sve moguce i da li je moguce ili je zakonom definirano da se to ne moze?
Pozdrav svima