View Single Post
Staro 22.02.2010., 01:59   #10
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor SUX Pregled postova
evo i biosa kak izgleda
Netvista zna biti prgava sa slicnim stvarima. Imam Netvistu kao P2P masinu ali kompletno je u keyboardless modu i uptime-ira vec pola godine. Nije mi bas zgodno zavlaciti se i spajati tastaturu. Ali iz glave :

Ladna masina ON/ stakato na F1 tipku
Advanced Setup/ Plug and Play Control / Set Device Mode > Disabled
Start Options
Disketless Operation > Disabled , Power on Self Test > Enhanced
Power on Logos > Enabled

Start Option / Startup Sequence /
First Startup Device >>>
Second ne dozvoli da bude dostupna
Error Startup Sequence >>> automatic

---

Ne proptikuj logiku opisanih dejstvovanja, jer taj Bios je cudna biljka. Ponekad znam da sam fizicki micao HDD i prvo dopustio da solo prepozna CD uredjaj. Nakon toga dodao HDD i sve je radilo.

U slucaju da ti je vec dozlogrdilo a stpljenje te ne krasi kao na pocetku > ovdje imas ljubaznih vlasnika koji i dalje dnevno tipkaju na svojim starim Netvistama. Pa nek te voze, ekran po ekran.

Ali mislim da ti ovo gore opisano treba srediti stvar. Imas li trenutno ikakav OS dignut na toj masini?

Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Nema jednostavnijih mašina od IBM-ovih,
ccc

Baci oko na m0n0wall i konkuretne mu kolege forume, gdje BSD ekipu IBM Biosi bacaju u ocaj. To sto IBM-ov Bios moze sabotirati na ovim starijim masinama pa to je uzas. Obavezno gasenje svih "štednih" stanja odmah na nulu! Njegova procjena "slabe aktivnosti" je uzasvajuca kad netko nakon 5 dana uptime-a shvati da mu se masina znoji ko blesava - dok mudri power management kaze da je to OK.
Pitaj Mar..lini.a sto im je radio m0n0 dok ih nisam upozorio na IBM Bios
Visage je offline   Reply With Quote