View Single Post
Staro 21.02.2010., 23:33   #284
Zmalamuth
Inquisitor DeathWatch
Moj komp

Zmalamuth's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Ja cu se samo nakratko ukljucit u raspravu cisto da kazem da sam sretno udomacio Philips 240PW (24' H-ips LCD) pored Philips 202P7(22' CRT), i iskreno je jednak uzitak radit na oba monitora.

Dugo sam vremena bio protivnik LCD-ova, jer svaki na kojem sam probao radit mi je radio probleme sa ocima, otprilike nakon 5-10 min rada na LCD-u bi krenuo slap iz oka, a nije da sam radio na losim LCD-ovima, bilo je tu onih prvih 20' i 24' Dellova, raznih hansola, malo samsunga itd. ali jednostavno nije islo, tako da sam se nagnjavio da sam uhvatio ovog 22' philipsa-a u autronicu.

I Onda je doslo otkrivenje Philips 200P7ES, ljubav na prvi pogled, oci koje ne suze i odlicna slika, opet muka sa specijalnom narudbom i dobavom, nakon nekog vremena sam mu jos pridruzio i 200WP na poslu, doma me i dalje vjerno sluzio moj 22' CRT, ali kad se covjek jednom navikne radit na 2 monitora, osjeca se kao oduzet sa samo jednim.

Kao sto sam napisao drugoj temi ovog Philipsa 240Pw ganjam tocno godinu dana, otprilike u ovo vrijeme prosle godine sam cuo za njega i zeljno ocekivao kad ce se pojavit u HR.
Naravno klasika sa kao i sa svim ostalim Monitorima iz Philips "P" serije, dobavljivost po narudbi, 2 narudbe unaprijed rasprodane i slicno.

Naravno u medjuvremenu izmedju narudbi ja potrosim pola love na druge stvari, konacno mi se sreca osmjehnula prije tjedan dana 14% popusta u technomax-u, i gle taman 3000kn u kasici-prasici, jos sam cekao do ove subote da ga dovuku iz splita jer sam htio novog zapakiranog, bez necijih masnih otisaka.

Jucer i danas postelavanje, psovanje sto ni ATi ni Nvidia nisu sposobne razvit/otkupit nesto slicno "Matrox Dualhead" nesto najsavrsenije za upravljanje ekranima sto sam imao prilike koristit, onda se sjetih "ultramon-a" i sad to konacno pocinje licit na nesto i moze se dobro upotrijebit.

Ukratko! , CRT je bio super ali vrijeme ide naprijed, ja sam bio prvi veliki protivnik LCD-a, ai vremena se mijenjaju, tehnologija ide naprijed, i iskreno vjerujem da se moze za "normalnu" sumu novaca dobiti iznimno dobar LCD sa kvalitetnom slikom, bez zazivanja utopijskih spasenja u obliku CRT-a.

P.S.
I jedna stvar koju sam osobno uocio kod velikog broja prijatelja/korisnika, a to je lijenost ljudi da si podese monitor, dok je kod CRT-a to relativno prolazilo i moglo ga se koristit iz kutije, sa prihvatljivim rezultatom.
Kod LCD-a to znaci da cete prvih tjedan dana gotovo svakodnevno prckat po kontrolama dok ne dobijete sliku kojom ste zadovoljni.

sutra cu nabacit par slika oba monitora da se usporedi kvaliteta slike na jednom i drugom.

LP

i7 4770K cooled by Noctua NH-D14
Asus Sabertooth Z87
Corsair Vengeance Pro 2x8Gb 1866Mhz
EVGA GTX 1080 - 8gb -FTW GAMING
Logitech G500 & G510 Keyboard
OCZ Vertex4 256gb/Samsung SSD 850 Evo 500G /640Gb WD Black/2TB WD Black/3x2TB WD in sharkoon docking station
LG GH22
Corsair HX620W
Corsair Carbide 678c
Arctic Bionix F140mm x3
Phillips Brilliance 240PW - 24'''
Zmalamuth je offline   Reply With Quote