Citiraj:
Autor ShebY
Svaki monitor je katastrofa gledat u mraku, osobno meni čak i na par minuta samo. Zato ja uvijek ima upaljeno neko malo svijetlo prigušeno, najčešće stolna lamap okrenuta prema zidu.
Inače pratim ovu temu i teme preporuke za kupnju lcd-a i još uvjek me strah kupit jedan, bojim se da bih pogriješio čak i da idem na neke od jeftinijih sa IPS matricom gdje god pogledam imaju neke cake, nešto fali ili imaju neke manu...
|
Prije nesto vise od 2 godine kupovao sam monitor. I isto sam bio nesiguran sto uzeti jer je bilo 100 razlicitih razmisljanja, nedostataka, felera itd.
Neka od njih: 24'' je previse i morat cu micati glavu lijevo desno cijelo vrijeme, ghosting koji je proizlazio iz raznoraznih testova zbog cega monitor nije dobar za igre, lagani backlight bleeding, past ce im cijena za mjesec/dva/pola godine/godinu, za godinu dana ce doci OLED pa ce LCDi biti za otpis, prevelika rezolucija - trebat ce zvijer od graficke za to pokrenuti itd.
Nakon 2 godine koristenja - 24'' je sasvim dobra velicina, ghosting ne vidim i monitor je savrseno dobar za igre, backlight bleeding ne vidim, cijena im (non TN 24'') je pala tek nedavno, a konkretno Dellovom nasljedniku mog monitora nije pala puno, od OLEDa niti O, igre jos i danas sasvim fino guram na 3870 koju sam kupio kada sam kupovao monitor...
Naravno prije kupovine sam se informirao, procitao recenezije, pogledao testove, ali mogao sam jos dvije godine traziti savrsen monitor umjesto da koristim ovaj koji savrseno odgovara mojim potrebama.