View Single Post
Staro 21.02.2010., 22:09   #583
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Najbolje bi bilo da napisemo na prvoj stranici usputstvo za neke stvari,kao sto je recimo otkrivanje koji se iphone moze i koji ne moze JB-at ili unlock ili bla blala.
Znac ovako:

1. iPhone 2g se moze jailbrekat BILO KOJI i unlockat BILO KOJI. AKo ste slucajno upgrade-ali iPhone 2g na 3.1.3 samo ga restorajte u DFU MODE-u na 3.1.2 i jailbreakajte i unlockajte sa REDSNOW 0.9.4. Mozete ga slobodno palit/gasit do mile volje

2. iPhone 3g se moze jailbrekat i unlockat samo ako imate verziju 3.1.2 i modem firmware 05.11.07. Ako ste ga slucajno upgrade-ali na 3.1.3,moze se downgrade-ati na 3.1.2 ali modem firmware ne mozete vise downgrade-ati na 05.11.07 (sad imate 05.12.01) sto znaci da ste ostali zaglavljeni sa zakljucanim iphone-om na T-MOBILE u slucaju da je kupljen kod nas. Ako je prije bio tvornicki otkljucan,opet ce biti otkljucan bez obzira na baseband.
Postoji mogucnost da se na iphone 3g downgrade-a modem firmware 05.11.07 s novog 05.12.01 ,ali jedino u slucaju da imate bootloader 5.08 (prve verzije iPhone-a 3g).
Da biste znali koji bootloader imate skinite si mali tool OVDJE,spojite upaljen telefon i pokrenite tool.

3. iPhone 3gs se moze JB-ati jedino ako imate verziju 3.1.2. a unlockati ako imate 05.11.07 (isto kao i iphone3g). Ako ste slucajno upgrade-ali na 3.1.3 dobili ste i modem firmware 05.12.01 i vise ne mozete nista s telefonom,osim koristiti ga s t-mobile karticom. Downgrade na 3.1.2. se moze izvrsiti jedino ako imate ECID SHSH fajlove koje ste prethodno sacuvali sa Cydiom,ako niste,nista od toga jer ako stavite 3.1.2 firmware a nemate te fajlove,telefon se vise nece upalit jer APPLE vise ne aktivira firmware 3.1.2. (Uputstvo kako napraviti downgrade imate u jednom postu od kolege FLAJPAN-a). Downgrade modem firmware-a na 05.11.07 je nemoguc,znaci ne moze se vise otkljucati za druge kartice.

Da se ne biste bunili koji 3GS ne smijete ugasiti nakon JB-a a koji smijete,najlakse je spojiti telefon na onaj gore UTILITY za koji sam stavio link, ako niste to u mogucnosti napraviti iz nekog razloga,mozete pogledati u kojem tjednu je vas telefon napravljen.
Pogledajte serijski broj on bi trebao ici ovako:

889405XXXXXX ili 883465XXXXXX

Podebljani dio pokazuje u kojem tjednu je telefon napravljen.
Ako je telefon napravljen prije 40-g tjedna (ukljucujuci i 40-ti) , telefon mozete slobodno paliti/gasiti nakon JB-a. Ako je napravljen nakon 45-og tjedna (ukljucujuci i 45-i) telefon cete morati svaki put upaliti sa blackra1n-om ili redsnow-om.
Ako je telefon napravljen izmedju 40-og i 45-og,moze se desiti da ste dobili i jedan i drugi bootrom (uzrok ovog problema) i najjednostavnije da ga spojite na tool za koji sam gore stavio link.

P.S. Valjda ce ovo nekome pomoci,a mozda sam i zaboravio nesto pa me moze netko ispraviti/nadopuniti i staviti na prvu stranicu ov thread-a. Ako netko ne razumije kako se restore-a,JB-a unlock-a ,ozivljava mrtav telefon itd,mogu kad uhvatima malo vremena napisati uputstvo,a moze i netko drugi,jer koliko vidim ima i nekih koji znaju
spawn je offline   Reply With Quote