Citiraj:
Autor mitja
valja li samsung 997df išta? ili je 959nf bolji izbor? našao sam jednog za 200 kn, treba mi za sekundarni kompjuter (koji će služit za surfanje, glazbu i torente), nisam zahtjevan korisnik.
|
997df je solidan monitor. Imao sam jednog i pamtim mu za dobro geometriju focus i oštrinu na rubovima ekrana te dobar prikaz boja i crne boje. Sve to ne bi mogao reći za njemu sličan model 997mb koji se meni pokazao u prilično lošem svijetlu, tu prvenstveno mislim na svijetlu sliku blijedih boja te crna na razini lcd-a sa tn matricama
Kao nedostatak 997df bi naveo nešto lošiju oštrinu i focus na sredini ekrana
Naravno sve ovo što sam naveo nemora se ticati cijele serije već samo dotičnog primjerka monitora na kojem sam radio (iz iskustva mogu reći da nepostoje dva crt monitora sa indentičnom slikom pa makar se radilo o istim modelima)
U pravilu 959nf bi trebao biti nešto bolji, ali opet bolje je pronać 997df u dobrom stanju nego 959nf u nešto lošijem ili lošem stanju. Plus tome 959nf se proizvodio dosta dulje nego 997df pa je stoga veća vjerovatnost naletjet na prastari isluženi primjerak.
Također 997df ima docentniji dizajn i djeluje manje glomazno
Ak se ide gledat negdje rabljeni crt moja preporuka je da se svakako ponese usb flash sa nokia monitor test ili sličan program stim da se najviše pozornosti obrati na test focus-a.