Ja "uparujem"

diskove na sljedeci nacin:
najbrzi disk - sistemski, particija od 100-150GB, vazni fileovi, programi, slike.
ostatak najbrzeg diska i svi drugi diskovi - 1 particija, sr*nja, backupi, mp3ce, filmovi, whatever rocks your boat
svakih 2-3 tjedna image sistemske leti na backup masinu, a ovo sve drugo ionako mogu skinut opet ako zatreba.
Cijepat diskove na po 4 particije nema smisla, radije napravi 4 direktorija. Backupiras redovito i neces nikad imat problema. Sve ostalo je za pametnjakovice kojima nikad nije krepao disk ili imaju do 6 mjeseci iskustva s kompom. Diskove na kojima su ti vazni podaci uvijek kupujes nove i rjesavas ih se kad prodje 3 godine. Ili ih nakon 3 godine drzis za neki storage, a sistemski bude novi.
Za backup - TrueImage radi odlicno, koristim ga vec dugo, placenu verziju. Na backup masini imam jedno 300 GB imagea od 3 kompa koji mi rade doma, i 2 u firmi. Moze krepat sta god zeli, sve vratim kako je bilo u roku sat-dva, osim nevaznih gluposti koje se daju "pronac" online... I funkcionira puno bolje nego kada sam imao super-brzi raid0 i mislio da je backup za budale