View Single Post
Staro 18.02.2010., 14:34   #1
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
Slaganje ITX konfe

Pozdrav svima,

vec dulje vrijeme me muci zasto mi je kompjuter tako velik, i relativno glasan, pogotovo iz razloga sto se ne igram, i sluzi iskljucivo za muziku, filmove, internet i slicno. Prije ljeta sam napokon presao na mATX sistem, sa integriranom grafickom, relativno malim zagrijavanjem i bukom, ali jos uvijek to nije bilo to, jednostavno preveliko i nepotrebno.

Zato je tu ITX. Od kolege Destroyera sam uzeo plocu koju je on uzeo preko ebaya, a u medjuvremenu odustao od tako necega, narucio picoPSU napajanje i danas, mjesec dana kasnije, postar kuca na vrata i evo napajanja

Dakle, komponente su sljedece:
Maticna Zotac 9300-G-E
s775, integrirana geforce 9300, podrska za dekodiranje videa, pci-e 16x slot, 3 x sata, hdmi, wifi...sve zivo ima

Procesor Intel E2140, hladjen Scythe shurikenom i Nanoxiom 120mm koja usput puse i po chipsetu koji se zapravo vise grije od proca.

2x2gb AData 800

OCZ v2 32gb SSD - najjeftiniji kojeg sam mogao nabaviti, vise prostora mi ne treba jer je komp spojen gigabitnom mrezom sa serverom koji se nalazi iza ormara.

U pci-e sam upiknuo tv karticu, neka pixelview, niska.

E sad, napajanje - tko bi rekao da u moru kilowatnih mrcina je zapravo dovoljan mali fanless picoPSU od 90W, i cigla od 80W?
Link
Po testovima ima preko 90% efikasnost, zasad mi se cini da radi super, izvrtio sam par 3dčmarkova i sve pet.

Kuciste je trenutno u proizvodnji. Ponuda na trzistu je nikakva, pa sam odlucio napraviti iz drveta. Dimenzije ce biti 21x20x11cm otprilike, na gornjoj strani ce biti ta Nanoxia koja ce zapravo puhati po svemu.

Evo kako trenutno to izgleda na stolu.

Kad se kuciste zgotivi budem sve malo bolje uslikao.

Sve u svemu, ja sam super zadovoljan, za malo vise od 2k kuna imam necujnu, minijaturnu konfu koja vrti sve sto mi treba, a potencijalno se moze nadograditi jacom grafickom, samo sto to onda zahtijeva i jace napajanje itd.

rendula je online   Reply With Quote