View Single Post
Staro 17.02.2010., 20:41   #45
tOta
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2006
Citiraj:
Autor Tomo Pregled postova
Hey, easy tiger :P ... Nespretno sam napisao posljednji post jer sam bio u zurbi pa bi zaboravio odgovoriti kasnije. Nije mi bio cilj izvlacenje iz konteksta, I hate that myself. Pardoniram se ...
Možda je zbog toga što sam donekle isfrustriran kako stvari danas idu, a malo se može uraditi po tom pitanju. NHF
Citiraj:
Razumijem sto zelis rec i da, to tak ide. Ali privatnost i internet ne idu zadjedno. To je u danasnje vrijeme tako. Da, olako shvacamo davanjem privatnih podataka na internetu (email, ime/prezime, datum rodenja, lokaciju) je istina. Ali to tak ide danas. Za sad je to sve jos donekle benigno, kasnije? Vidjet cemo...
Slažem se, svakim danom je sve manje stavki oko kojih se pojedinac može pobrinuti da njegova anonimnost ostane što veća. Većini nije do toga stalo, s druge strane imaš paranoičnu ekipu koja ima do jedne granice opravdane razlog za svoje ponašanje, a s druge strane nisu nikome jasni. Da se razumijemo, za svoje muke sam se dobrim dijelom pobrinuo, ali nije da mi je drago što se brinem oko takvih stvari.
Citiraj:
Ako te vec smetaju reklame i opcenito google stvari, preporucio bi ti Ad Muncher. Radi na totalno drugom principu od Ad Blockera i slicnih stvari. Isprobaj
Eh, probao već prije nekih dvije godine. Strašna alatka pošto filtrira sve što se služi HTTP-om. Bacit ću oko da vidim jesu šta mijenjali, možda opet upogonim ludu kravu. Ipak mi je draža kombinacija AdBlock Plus + FlashBlock + NoScript, ali dobro dođe luda krava za sve ostalo sem FF-a.
Citiraj:
TV nije trebala biti u tom smislu paralela, nego samo da napomenem da je vrlo tesko ponuditi neki proizvod preko interneta nekoj ciljanoj grupi korisnika, pa je na televiziji bitnija melodija/zgodna teta/vesele boje, dok su na internetu bitne navike korisnika.
Više mi se sviđa ovaj prvi način pošto je daleko transparentniji od ovog drugog.
Citiraj:
Isto tako, probaj si pobrisat google history (postoji i ako nisi ulogiran u google account). Just for a peace of mind
Nemaš frke, upoznat sam sa većinom tajni posla.

Zadnje izmijenjeno od: tOta. 17.02.2010. u 21:06.
tOta je offline   Reply With Quote