Citiraj:
Autor Tomo
Hey, easy tiger :P ... Nespretno sam napisao posljednji post jer sam bio u zurbi pa bi zaboravio odgovoriti kasnije. Nije mi bio cilj izvlacenje iz konteksta, I hate that myself. Pardoniram se  ...
|
Možda je zbog toga što sam donekle isfrustriran kako stvari danas idu, a malo se može uraditi po tom pitanju. NHF
Citiraj:
Razumijem sto zelis rec i da, to tak ide. Ali privatnost i internet ne idu zadjedno. To je u danasnje vrijeme tako. Da, olako shvacamo davanjem privatnih podataka na internetu (email, ime/prezime, datum rodenja, lokaciju) je istina. Ali to tak ide danas. Za sad je to sve jos donekle benigno, kasnije? Vidjet cemo...
|
Slažem se, svakim danom je sve manje stavki oko kojih se pojedinac može pobrinuti da njegova anonimnost ostane što veća. Većini nije do toga stalo, s druge strane imaš
paranoičnu ekipu koja ima do jedne granice opravdane razlog za svoje ponašanje, a s
druge strane nisu nikome jasni. Da se razumijemo, za svoje muke sam se dobrim dijelom pobrinuo, ali nije da mi je drago što se brinem oko takvih stvari.
Citiraj:
Ako te vec smetaju reklame i opcenito google stvari, preporucio bi ti Ad Muncher. Radi na totalno drugom principu od Ad Blockera i slicnih stvari. Isprobaj
|
Eh, probao već prije nekih dvije godine. Strašna alatka pošto filtrira sve što se služi HTTP-om. Bacit ću oko da vidim jesu šta mijenjali, možda opet upogonim
ludu kravu. Ipak mi je draža kombinacija AdBlock Plus + FlashBlock + NoScript, ali dobro dođe
luda krava za sve ostalo sem FF-a.
Citiraj:
TV nije trebala biti u tom smislu paralela, nego samo da napomenem da je vrlo tesko ponuditi neki proizvod preko interneta nekoj ciljanoj grupi korisnika, pa je na televiziji bitnija melodija/zgodna teta/vesele boje, dok su na internetu bitne navike korisnika.
|
Više mi se sviđa ovaj prvi način pošto je daleko transparentniji od ovog drugog.
Citiraj:
Isto tako, probaj si pobrisat google history (postoji i ako nisi ulogiran u google account). Just for a peace of mind
|
Nemaš frke, upoznat sam sa većinom
tajni posla.