Za Gorana... Moja stara u Bilju ima okrenutu antenu ka Belju i ispred nje je ogromna katnica na jedno 30-tak metara. Signal joj je 78-80% a kvaliteta 97-98%, bez pojačala na MUX-u A. Ja u Miholjcu imam taj isti MUX sa istom kvalitetom s tim da imam Fracarovo analogno pojačalo staro jedno cca 15 godina. Šta te sekira - nemam pojma. Jedan moj slučaj: kolega kupio DVB i signal ga zeza. Odemo na tavan i tamo nađem da je kabel presječen i ofrlje spojen sa izolirkom. Velim mu, sad ćemo to prebrikat kako je red i onog trena kad sam razdvojio kabel na 2 dijela signal se ustabilio na 75% a kvalitet na nekih 90%. Radi se o MUX-u A sa Papuka. I sad lik gleda DVB na obični koaksijalac, bez antene. Da ne povjeruješ... Provjeri koaksijalne kablove. Isto mi veli kolega koji stanuje podno Papuka da mu je i analogija i digitalija katastrofa. Kod njegovih staraca par km dalje sve radi odlično. Možda nije signal usmjeren prema dolje, raspitaj se po susjedstvu, probaj promjeniti mjesto anteni ako možeš...