Tema: DVB-T Osijek
View Single Post
Staro 16.02.2010., 17:45   #56
Ico2005
Premium
Moj komp

Ico2005's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Za Gorana... Moja stara u Bilju ima okrenutu antenu ka Belju i ispred nje je ogromna katnica na jedno 30-tak metara. Signal joj je 78-80% a kvaliteta 97-98%, bez pojačala na MUX-u A. Ja u Miholjcu imam taj isti MUX sa istom kvalitetom s tim da imam Fracarovo analogno pojačalo staro jedno cca 15 godina. Šta te sekira - nemam pojma. Jedan moj slučaj: kolega kupio DVB i signal ga zeza. Odemo na tavan i tamo nađem da je kabel presječen i ofrlje spojen sa izolirkom. Velim mu, sad ćemo to prebrikat kako je red i onog trena kad sam razdvojio kabel na 2 dijela signal se ustabilio na 75% a kvalitet na nekih 90%. Radi se o MUX-u A sa Papuka. I sad lik gleda DVB na obični koaksijalac, bez antene. Da ne povjeruješ... Provjeri koaksijalne kablove. Isto mi veli kolega koji stanuje podno Papuka da mu je i analogija i digitalija katastrofa. Kod njegovih staraca par km dalje sve radi odlično. Možda nije signal usmjeren prema dolje, raspitaj se po susjedstvu, probaj promjeniti mjesto anteni ako možeš...
Ico2005 je offline   Reply With Quote