View Single Post
Staro 16.02.2010., 14:17   #10
tOta
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2006
Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
gmail je zakon. Zašto? Zato jer meni radi odlično na DSL-u, a kada sam na dial up-u ili slično basic view mi isto radi super.

ima puno mjesta, foldere/filtere...

ima IMAP, pa ako netko želi koristiti neki drugi client može.
Slažem se sa svim navedenim, uživam u istim blagodatima od vremena kad si se mogao dičiti sa GMailom, ali jedino pomoću invitea. Znači ne koristim ga od jučer, a ni ostali članovi obitelji. Imaš odlični search, mjesta na pretek, labele kojima organiziram mailove koji su arhivirani, nisam se brinuo o mnoštvu attachmenta (u glavi misao - to je ipak Google) koji su mi pri ruci gdje god pođem sve do nedavno kada su se počele gomilati noćne more o gubitku GMail računa itd. Od '01 kada sam uveo prvi dial-up Yahoo, MSN Search i ostatak družine su uvijek ostavljali dojam da žele nešto više od mene uz reklame i raznorazne bannere, dok je Google uz minimalistički pristup i diskretno reklamiranje bio potpuno prijateljski. Dan danas Google koristim svakodnevno, ne pada mi na pamet paliti Yahoo koji sam baš sad ukucao u address bar nakon ne znam koliko vremena, te se iznenadio sa bloat-anim rješenjem početne stranice, ako ništa ostane mi sedmerostruko brži prikaz početne stranice Google-a (0.2 vs 1.4 s).

Postavio sam pitanje oko dobroćudnosti GMail-a pošto na netu imaš masu materijala za čitanje koje baca svjetlo na terms-of-use i iskrenost Google-a uz njih slogan don't be evil. Osobno prvi put kad sam se susreo sa kritikom GMail-a iznenadio sam se, pošto nisam vidio ništa loše u tom mail servisu, pa ni u Google-u.

Gmail is too creepy

Zanimljivo štivo, ne kažem da je pouzdano, ali opet kako GMail uspijeva ovo:

Radi se o mailovima koje sam sam sebi poslao, o čemu se radi lako je zaključiti sa screenshota inbox-a par sekunda nakon poslatih mailova. Jasno je kako Google uspijeva ovo (gore navedeno pitanje kako Google uspijeva mi pada u vodu), jasno je većini i zašto, ali ostaje pitanje gdje ovo vodi?

Zadnje izmijenjeno od: tOta. 16.02.2010. u 14:41.
tOta je offline   Reply With Quote