Prije par mjeseci mi je istekao dvogodisnji ugovor pa sam ih nazvao da vidim jel nude kakve bonuse za produljenje ugovora.
Rece mi SZK cura; mozemo vam ponuditi duplu brzinu i ratu umanjenu za 20-50kn.
Ja ostao paffff ... reko uzimam. Jos je tu bila promjena vlasnistva linije, pa sam zahtjevao i da mi promjene sve podatke, user, glavni mail i sl.
Sve u svemu nebitno.
Ponuda mi je stigla uredno postom. Ugovor i akcija. Ajd dobro, nisam niti ocekivao da ce mi ponuditi 50kn umanjenje racuna kako je rekla SZK cura

. Ipak je ovo Hrvatska.
U ponudi je bilo 20kn umanjenje. Vratim ja to njima sve uredno potpisano i od tada 25 dana tajac. 10.-og racuni stizu na staro ime. Reko zaboravili su me pa ih ja nazovem.
SDK momak ostaje sav u cudu jer kao 01.02 mi je sve trebalo proraditi.
Dalje sve tece po standardnom protokolu, pise on pozurnicu tehnickoj sluzbi. Jednom; pa nakon par dana drugi puta posto sam opet zvao.
Katastrofa, jedan pise, drugom se zalis i tako u nedogled, ko papagaj ponavljam istu pricu iznova po 100-ti puta.
Sad ono najjace ....
Danas je 16.02. i zove mene SZK momak i kaze: "Evo javljaju mu iz tehnicke sluzbe da mi nisu u mogucnosti isporuciti 4mb/s.
Pa reko u kojoj mi prciji zivimo kad se lomimo vec na 4mb/s.
Reko ja njemu, pa kako to ... na t-comu sam imao 4 i nije bilo nekih znacajnijih problema. Kaze on: "ovo nije t-com".
Mislim si ... nisam niti ocekivao pametniji odgovor.
I sta sad da ja radim, pitam ja njega. Kaze on; provjerite sve kablove; uticnice; router pa cemo vidjeti jos.
Pitam ja njega kako moze biti siguran da je kod mene u kuci problem. Kaze on pa mi smo provjerili, kod nas je sve u redu.
Ma reko di si ti to provjerio, telepatijom iz ZG?
Tu sam vec malo p...zdio, pa reko mozda je problem u parnicama u sahtu, ko zna gdje sve moze doci do problema, a on se uhvatio mog kabela od pola metra.
Kaze on meni to nije njihov problem. Ma reko nego ciji je, pa nisam ja prelemio zice u sahtu nasred ulice kada sam presao s t-coma k vama, nego vi.
Sta bi ja sad trebao kopati u sahtu i traziti los spoj ? Na tome je i ostalo. Malo smo se primirili obojica i kao kontaktirati ce me kasnije pa ce ponovo probati pustiti hebena 4mb/s.
Nisam niti htio gledati uticnicu i kabel jer sam cisto sumnjao da su ista radili po mom pitanju. Ako rade 2mb/s bez problema i ako je na t-comu radilo 4mb/s pa mora i njihovih 4.
Nedugo potom zove SZK momak i kao propusnost je sada 4mb/s. Trcim ja do kompa da potjeram Speedtest. Kad ono 4mb/s i na speedtestu.
Pitam ja momka; u cemu je bio problem? Kaze on u vasem kabelu

koji je najvjerovatnije oksidirao, a kako sam ja prckao po njemu popravio sam spoj. eheh
Pitam ja njega: "A koji bi bio vas komentar na to da ja kabel i ruter nisam niti takao jer sam smatrao da kod mene uopce nema problema?"
Potom je usljedio jedan dugacki tajac s one strane slusalice.
Reko hvala i dovidjenja ...
Sad kad skupim snage, sljedi daljnja borba s vjetrenjacama radi promjene vlasnistva i ostalih podataka koji su zavedeni kod njih ...