View Single Post
Staro 16.02.2010., 09:35   #1
syzygy
Premium
Moj komp

syzygy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Google postaje ISP. Buzz, Wave, Facebook...

"
Google, uspješna američka tvrtka poznata po tražilici Google, već duže vrijeme konkurira brojnim poznatim tvrtkama sa svojim besplatnim rješenjima. Sada, nakon testnog razdoblja u 3G mreži, Google se baca u izgradnju svoje širokopojasne internet infrastrukture.

Google kao pružatelj telekomunikacijskih usluga na području interneta? Nama zvuči primamljivo. Pogotovo zbog činjenice da će Google imati sam svoju infrastrukuturu, za razliku od većine (naših) operatera koji istu posuđuju od mrskih konkurenata.

Google planira izgraditi testnu ultra high-speed širokopojasnu infrastrukturu u nekoliko manjih lokacija u SAD-u, gdje bi brzine bile i do 100 puta brže nego sada. Google očekuje da će postići brzinu od 1 gigabit po sekundi, što je oko 1000 Mbps. Usporedbe radi, kod nas je trenutno aktualna 24 Mbps brzina- koju operateri ionako mogu rijetko kad isporučiti zbog loše infrastrukuture. "

Koga zanima može ostatak pogledat na: http://www.usporedi.hr/domace_vijesti/pogled/3726/

Meni ovo zvuči odlično, uz takvu brzinu i nove usluge bi ljudi postali asocijalni
syzygy je offline   Reply With Quote