Citiraj:
Autor timmy
Prijedlozi za tržnicu:
BRISANJE TEMA:
Brisanje tema koje su zaključane.
Brisanje tema koje nisu bumpane više od mjesec dana.
Brisanje tema u kojima je sve prodano.
Brisanje tema koje se kose pravilima.
|
Teme koje su zaključane mogu poslužiti kao eventualna pomoć pri procjeni, Dobar loš zao trgovac triologiji - raspravi. Zadnja stavka - par redaka ispod. Čak mislim da se i dobar dio tema obriše.
Citiraj:
OBVEZE MODERATORA:
Bez ikakve rasprave brisati teme koje se kose pravilima ili iskorištavaju eventualne propuste u pravilima.
|
Mislim da je nešto slično već predložio kolega Visage, ali ako me sjećanje ne vara prijedlog nije prihvaćen i odlučeno je da se takve teme ostave kao referenca za upoznavanje sa radom foruma novim članovima. Dio sa pravilima treba svaki novi član upoznati, ali mislim da ne postoji nijedan više način kako nekoga natjerati da ih pročita, osim kroz popup prozor prije svakog
pošalji odgovor.
Citiraj:
BUMPOVI:
Neograničen broj bumpova u određenom vremenskom razdoblju. Recimo svakih 48h ili svakih 72h.
|
Znači mogu godinu dana dizati svoju temu u kojoj prodajem nešto što s pada u sferu -
večno će da bude tvoj. Neograničeno je ipak previše.
Citiraj:
KATEGORIZACIJA:
Napraviti podjelu tržnice na kategorije.
Evo primjera:
KONFIGURACIJE i VIŠE STVARI ODJEDNOM
CPU, RAM, MBO
VGA
HDD, SSD, DVD
PSU, CASE
COOLING
PERIFERIJA
SOFTVARE
OFFTOPIC i OSTALO (televizori, mobiteli i sl.)
|
Mislim da je previše za očekivati od pojedinih članova da se drže predložene kategorizacije, kada pojedinci stavljaju "
Profesionalno napajanje " pod Ostalo, dok postoji podforum Kućišta i napajanja. Imam osjećaj da bi prva predložena stavka bila najpopularnija.
Citiraj:
OBVEZE ČLANOVA:
Slikati predmet sa svojim potpisom, naglasiti način uplate, način i cijenu slanja, napisati gdje žive. Što je bolje moguće opisati eventualna oštećenja, preinake, stanje predmeta i sl.
|
Definitivno, naravno nije svatko u istoj mogućnosti, ali o tome se da razglabati.
Citiraj:
POGODNOSTI
Stariji članovi, s npr: više od 1000 postova da imaju odvojen dio tržnice na kojem svako može imati svoj thread u kojem može prodavati, mijenjati naslov svoje teme kad god poželi i sl. Npr: "timmy's buying/selling thread" i onda ja tu stavljam kad nešto imam za prodati ili želim kupiti.
|
Znači ti imaš pravo na svoju temu sa 900 postova / 2 godine prisustva na forumu, ali ja ne. Karikiram, ipak je malo štur prijedlog. Možda da se određeni podforum vodi po referenci iz triologije Dobar loš zao tema, ali mislim da ovaj prijedlog bi trebao imati ne baš velik prioritet, pošto ima i bitnijih stvari za riješiti, imho.
Citiraj:
Autor IcyTexx
Čitaj: "nikad".
|
Ne vidim da ti predstavljaš na bilo koji način vodstvo foruma. Konstruktivnost nula, trollanje za pet. Onda se ljudi čude kad dobiju ban i kad ih masa citira pa potom
uzrečice poput agreed. Da je Horza napisao, pa hajd', ali ovako stvarno nema smisla, najmanje u ovoj temi.