Citiraj:
Autor Juan
Još nisi sročio odgovor? Sudeći po izjavi "da to nije nikakva nauka" stekao sam dojam kako ćeš u jednoj rečenici opisati projekt koji bi sasuo iz rukava za koji bi ti trebalo 5 minuta razmišljanja, olovka i papir.
A ukoliko smatraš da su prozvodi te naravi preskupi, a imaš toliku razinu znanja, nitko ti ne brani, naprotiv, vjerujem da bi dobio i poticaj od države kad bi pokrenuo malenu manufakturu gdje bi za jako male novce nudio svojim proizvodom jako puno zvuka.
Nisam čuo? Nema tržišta? Aha...to te muči?
E vidiš, nije sve tako crno i bijelo kako se doima kad gledaš od strane konzumenta i nemožeš donositi takve zaključke. Nitko te ne tjera da kupuješ.
I na boldano poseban komentar.
Da si imalo u tim vodama, shvatio bi da je baš suprotno, kao što se da izvući i iz mog prethodnog posta.
Za 1000-2000 kn se i ne isplati previše ulaziti u DIY, no za >500€ se daju napraviti takve stvari nakon kojih ti kupovna klasa tih vrijednosti izgleda smiješno, samo postoji jedan problem, a to je robovanje brandu. A to je upravo onaj gorki zalogaj koji moraš progutati i priznati da jedan neugledni monacor 165kep u neuglednoj kutiji svira bolje od b&w kutija koje nose brdo preporuka.
|
Želiš reći da mali konfekcijski zvučnici nisu preskupi? Želiš svima dočarati koliko znaš o samogradnji? Doktorirao si jedan Monacorov driver, pa mi ga sad guraš pod nos? Želiš reći da se u Lijepoj Našoj(tm) možeš samo tako otvoriti tvornicu? Ili da ja robujem nekom brandu?
Nije jasno o čemu pričaš, a još manje što želiš dokazati. Ja govorim o proizvođačima i pretjeranim cijenama malih zvučnika, a ti me napadaš sa DIY i stavljaš mi riječi u usta. NHF, ali zvučiš kao bahati klinac koji je napiknuo temu o kojoj nešto zna, pa sada forsira i gura to pod nos.
Što se tiče DIY: izjava da se ne isplati ispod 2,000kn... Ne znam koliko imaš godina, ali vratio bih te jedno 15 godina unatrag kada sam bio u srednjoj školi kada smo si za 500-600kn sklepavali zvučnike s ivericom iz Furnira, jeftinijim Monacorima iz chipoteke i skretnicama prvog reda zalotanim "u zraku" jer nismo imali love za nešto bolje. Tada nije bilo PC zvučnika za 100kn niti "hi-fi" zvučnika iz Spartaka za 200kn/par, nije bilo bagatelnih Missiona u Ve-milu, već smo se znalazili kako smo znali i mogli.
Bilo je jako ugodnih iznenađenja, a bilo je i promašaja. Ybga, nekad skuhaš dobar ručak nekad loš. Možeš stalno jesti u restaču, a možeš i doma složiti ručak. Može i za male novce biti jako fin.
Ali sorry, ne daje mi se soma-dva-tri kuna i ne da mi se danima visiti kod stolara i po dućanima samo da bi
Tebi nešto dokazao.

To ću napraviti za svoj gušt kad mi dođe i kad ću imati love i vremena za tako nešto. Onda ću i prezentirati svoj rezultat... ili promašaj.