Citiraj:
Autor Jerry Drake
Općenito je u zadnje dvije godine kvaliteta foruma u padu (u smislu kvalitete pisane riječi), no nije tako samo na ovom forumu, to je izgleda pojava globalnih razmjera.
|
To govore jos od BBS-ova. No PcE ni nije tip foruma koji bi ponudio ista vise od standardnog overklouking gaymerskog stiha, no to se ni ne trazi - cinjenica da je pregolema velicina PC korisnika elementarno elektronicki i informaticki nepismena je samo posljedicni problem ovog foruma, ne uzrocni. Jedini pravi "problem" je sto je moguce da se u ovako kratko vremena izgenerira hrpa nesuvislih komentara a diskusije na PcE ima svake desete nedelje u kvartalu za vrijeme punog mjeseca na sjevernom nebu.
Citiraj:
što bi konkretno značila 128bitna verzija novih windowsa za sve nas, naravno, ako ih se želi koristiti?
|
I opet, koristis "128 bita" u pogledu registarske sirine vec 10ak godina na PC-u.
Tek kada definiras sto znaci da su "Windowsi 128 bitni" (Boze mi oprosti), onda je moguce razmisliti o tome bi eventualno donjela za sve nas (mir u svijetu, prestanak gladi u Africi, prosirenje Remetinca n' stuff).
"Bitnost" procesora je opcenito vrlo dubiozan, slabo ili nedovoljno precizno iskazana definicija, tako da ako slucajno i bude "128 bitnih Windowsa", to ce "proizvesti" i "128 bitne procesore" i najmanje 20 megabajta u SQL bazi s pitanjima "a dal da uzmem 128 bitni ili 64 bitni Pentijum i koje Windouze da stavim".
Citiraj:
a da su za to vrijeme 128bitne prednosti upitne.
|
I opet, koje su to "128 bitne" prednosti? Sto donosi "128 bita"? Na sto se odnosi?
Citiraj:
Autor Mad_Duke
A valjda si u pravu. Preletio sam linkove. Ja ih kužim, ali nije da ih gledam sa svježim očima pošto se ne radi o materiji koju prvi put susrećem.
|
Wikipedia je izvor kojeg trebas citati dobro i pazljivo te s velikom dozom skepse...
Citiraj:
Pa kad sa svakom novom generacijom imaš sve manje ljudi koji su radili na nečem što nije bio samo čisti point and click. (in lack of better words)
|
Bojim se da okruzenje rada tj. korisnicko sucelje ne definira necije (ne)znanje.