View Single Post
Staro 15.02.2010., 11:55   #30
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Jerry Drake Pregled postova
Općenito je u zadnje dvije godine kvaliteta foruma u padu (u smislu kvalitete pisane riječi), no nije tako samo na ovom forumu, to je izgleda pojava globalnih razmjera.
To govore jos od BBS-ova. No PcE ni nije tip foruma koji bi ponudio ista vise od standardnog overklouking gaymerskog stiha, no to se ni ne trazi - cinjenica da je pregolema velicina PC korisnika elementarno elektronicki i informaticki nepismena je samo posljedicni problem ovog foruma, ne uzrocni. Jedini pravi "problem" je sto je moguce da se u ovako kratko vremena izgenerira hrpa nesuvislih komentara a diskusije na PcE ima svake desete nedelje u kvartalu za vrijeme punog mjeseca na sjevernom nebu.

Citiraj:
što bi konkretno značila 128bitna verzija novih windowsa za sve nas, naravno, ako ih se želi koristiti?
I opet, koristis "128 bita" u pogledu registarske sirine vec 10ak godina na PC-u.

Tek kada definiras sto znaci da su "Windowsi 128 bitni" (Boze mi oprosti), onda je moguce razmisliti o tome bi eventualno donjela za sve nas (mir u svijetu, prestanak gladi u Africi, prosirenje Remetinca n' stuff).

"Bitnost" procesora je opcenito vrlo dubiozan, slabo ili nedovoljno precizno iskazana definicija, tako da ako slucajno i bude "128 bitnih Windowsa", to ce "proizvesti" i "128 bitne procesore" i najmanje 20 megabajta u SQL bazi s pitanjima "a dal da uzmem 128 bitni ili 64 bitni Pentijum i koje Windouze da stavim".

Citiraj:
a da su za to vrijeme 128bitne prednosti upitne.
I opet, koje su to "128 bitne" prednosti? Sto donosi "128 bita"? Na sto se odnosi?

Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
A valjda si u pravu. Preletio sam linkove. Ja ih kužim, ali nije da ih gledam sa svježim očima pošto se ne radi o materiji koju prvi put susrećem.
Wikipedia je izvor kojeg trebas citati dobro i pazljivo te s velikom dozom skepse...

Citiraj:
Pa kad sa svakom novom generacijom imaš sve manje ljudi koji su radili na nečem što nije bio samo čisti point and click. (in lack of better words)
Bojim se da okruzenje rada tj. korisnicko sucelje ne definira necije (ne)znanje.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline