View Single Post
Staro 15.02.2010., 11:23   #2821
timmy
Premium

timmy's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Prijedlozi za tržnicu:

BRISANJE TEMA:
Brisanje tema koje su zaključane.
Brisanje tema koje nisu bumpane više od mjesec dana.
Brisanje tema u kojima je sve prodano.
Brisanje tema koje se kose pravilima.

BUMPOVI:
Neograničen broj bumpova u određenom vremenskom razdoblju. Recimo svakih 48h ili svakih 72h.

KATEGORIZACIJA:
Napraviti podjelu tržnice na kategorije.
Evo primjera:
KONFIGURACIJE i VIŠE STVARI ODJEDNOM
CPU, RAM, MBO
VGA
HDD, SSD, DVD
PSU, CASE
COOLING
PERIFERIJA
SOFTVARE
OFFTOPIC i OSTALO (televizori, mobiteli i sl.)

OBVEZE ČLANOVA:
Slikati predmet sa svojim potpisom, naglasiti način uplate, način i cijenu slanja, napisati gdje žive. Što je bolje moguće opisati eventualna oštećenja, preinake, stanje predmeta i sl.

OBVEZE MODERATORA:
Bez ikakve rasprave brisati teme koje se kose pravilima ili iskorištavaju eventualne propuste u pravilima.

POGODNOSTI
Stariji članovi, s npr: više od 1000 postova da imaju odvojen dio tržnice na kojem svako može imati svoj thread u kojem može prodavati, mijenjati naslov svoje teme kad god poželi i sl. Npr: "timmy's buying/selling thread" i onda ja tu stavljam kad nešto imam za prodati ili želim kupiti.

OGRANIČENJA:
Neka barem simbolična, npr: useri s manje od 10 postova ne mogu otvarati nove threadove, mogu čitati ali ne i otvarati nove teme. Ovo sam prvenstveno naveo zato što mi se čini da je PCE postao poligon nekima sa 0, 1 ili 2 posta (nemam ništa protiv njih) za prodaju.

OSTALO:
Odvajanje tržnice od foruma, npr: kao što je to napravio caffe mobil ili BUG.

Ovo sve je napisano u dobroj namjeri, u svrhu poboljšanja najposjećenijeg dijela ovog foruma, a samim time poboljšanja i samog foruma. Nemam ništa protiv modova, dapače, smatram da su svi odlični, nego bi samo želio da se ovo poboljša jer se nažalost kvaliteta tržnice spustila tj. ostala na razini newsa, njuškala i sl., a mislim da je PCE uvijek bio jači od konkurencije pa bi se trebalo potruditi da tako i ostane.

P.S. Ovo nije zamišljeno da bude striktno kako sam ja zamislio, nego da i ostali nadograđuju i poboljšavaju cijelu priču svojim idejama i naravno da sve bude tehnički izvedivo.

Hvala na čitanju, molim neki feedback.
timmy je offline   Reply With Quote