View Single Post
Staro 14.02.2010., 23:03   #1242
Atrax
Premium
Moj komp

Atrax's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Pozz
Zamolio bih za pomoć ako je moguće.
Posudio sam od kompića volan za PS2/PC, sa papučicama i +/- mjenjačem.
Radi se o Focus DoubleShock wheel, model NS-9822, proizvođač C-star. Prvi put čujem za marku, upute na kutiji su na hrvatskom, volan kupljen u chipoteci, tako da me ne čudi što ne radi kak treba.

Na kutiji piše da je Vista ready, pa prvo što pomislih, jebeno, mora radit i na sedmici onda bez greške.

E sad, ukopčam ja to preko USB, win prepozna volan, pokrenem Shift, i uspijem igrat sa volanom, ali ne mogu fino podesit kontrole.
Recimo, skretanje ne mogu dozirati, znači ili je smotan do kraja ili ne skreće uopće, ako sam jasan. Gas/kočnice isto tako, ili je full gas, ili nema gasa uopće. Kao da igram na tipkovnici recimo.

Što god radim sa deadzone i sensitivity, ništa se ne mijenja.

Probao sam u control panel podesit volan, na Calibrate tamo, i ista stvar.
PSone gamepad koji imam spojen preko USB adaptera radi bez greške, analog se može fino podesiti, i mogu dozirati gas i skretanje koliko mi paše.

Prva stvar koja mi se nije u startu svidjela je to što su mi winsi volan prepoznali kao generic USB device, tj u control panelu kao joystick/gamepad.

Kopam već 2 sata po netu tražeći odgovarajuće drivere za ovaj izrod od volana ali bez uspjeha.

Baš sam se nabrijao na igranje s volanom, po prvi put u životu, a na kraju niš od toga, bolji mi je gamepad u ovom slučaju.

Ima li tko kakav savjet? Možda griješim u nečem banalnom, al obzirom da prvi put spajam volan na komp, ne bi me čudilo.

Atrax je offline   Reply With Quote