Citiraj:
Autor Visage
Slike mi nisu od koristi ali srecom Philips P serija ima jednu dranguliju u opcijama, koja ti daje mogucnost da su postavke uvijek prema tvornickim specifikacijama startnog ideala. Nemam "meni" pred ocima ali naci ces opciju u par klikova. Trazi opciju u boji koja se zove "Auto kalibracija" i koja svakim paljenjem/prelazenjem medju ulazima ili vracanjem iz standby-a, uvijek nazad poravnava vrijednosti na ideal. Mislim da ti cak i u njegovom prirucniku spominje da mu to produzuje za 35% ili tako nesto vijek trajanja. To bi trebao uvijek imati upaljeno, posebno nakon nekoliko godina. Meni je malo smetala ta opcija jer ponekad baca previse svjetla, ali najvise kod nekog duzeg grafickog posla. No svakako je imaj ukljucenu.
|
Znam za to, prvih 6mj sam to imao uključeno međutim prvo sam mislio da bi mu to moglo štetiti jer se svakim paljenjem računala on ponovo kalibrira.
Također imam opciju za podesit boje, takozvani "profesional mode" a u njemu
"gain" za Red, Green i Blue te
"cutoff" za iste. Problem kod automatske
kalibracije je taj da mi ona promjeni vrijednosti za boje, vrijednosti gaina i cutoffa nakon automatske kalibracije ne budu one koje sam sebi po
"oku namjestio", tj. on napravi neke svoje vrijednosti koje ne mogu reć da su loše ali nije to ono što meni oku odgovara.
Ako koristim automatsku kalibraciju u nekim od predifiniranih modova ( 9300K, 6500K, 5500K i Smart Mode 4000K-10000K ) onda se to ne događa
jer u tim modovima naravno nemam izbornika za svaku boju posebno namjestit ali ni jedan od tih modova ne dalje tako ljepe boje, kontrast i oštrinu
slova kao profesional mode tako da neznam šta bih.
Koliko je općenito vijek trajanja te P serije ?