View Single Post
Staro 14.02.2010., 19:19   #70
windfucker
Guest

Evo da i ja dodam jednu, možda ću zaboraviti napisati neke podatke pa isprike u tom slučaju.
Zapravo, interesantna stvar je u tome da sam svoga q6600@stock upogonio stabilno na 1.0V (meni "stabilno"=1h OCCT, u svakodnevnome radu+igre ne šteka, zadnjih 7d radi tako).
Nisam mislio da je to moguće, jer i nije neki bajan OC-er, ali očito je dobar downclocker
1.0V zato jer je to minimum koji daje BIOS na Asus Rampage Formuli (daklem, "BIOS-ovih 1.0V").
3GB RAM-a na 1066 sa AUTO postavkama voltaže, 4870 512MB@stock (one prve verzije sa lošijom naponskom reg.), 2 HDD-a od po 1GB, prža, zvučna na PCI-Ex1, napajanje Cors 850W.
E, da, pridodajte tome i 6x120mm na cca1900rpm.

idle=cca 170W
load sintetički (kada sam radio OCCT npr.) nisam mjerio, ali kod reprodukcije 1080p materijala potrošnja mi je išla negdje oko 200W u prosjeku ( sa tim da su mi jezgre bile opterećene do oko 20-ak% max., GPU konstantnih 29% prema GPU-Z); novi NBA i PES sa wireless kontrolerima 2 kom. (valjda i oni nešto vuku ) ide max. 235w, većinom 10-20w ispod.

Znam da je manjkavo i nesistematično, ali slučajno sam naletio na ovaj thread; mjerenja su bila nedavno tako da sam stavio dok mi je sve još friško

Zaključak- Quad je cuger samo takav, pa makar i na 1.0V htio raditi
(o slavnoj 4870 ne treba niti trošiti slova)
Eto, ako mi uleti nešto slobodnoga vremena, dopunim mjerenja
  Reply With Quote