View Single Post
Staro 14.02.2010., 18:41   #212
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor stuc Pregled postova
Vrlo sam zainteresiran za neki servis/generalku no kome to u Osijeku dati u provjerene ruke i šta tražiti da naprave, pregledaju ?
Mozes nazvat osobu koju sam ovdje spomenuo vezano za Philips, pa neki ti da nekog od poznanika kojeg ima ili suradjuje u regiji. No uopce ne sumnjam da u gradu imas barem jednog takvog servisera.

Slike mi nisu od koristi ali srecom Philips P serija ima jednu dranguliju u opcijama, koja ti daje mogucnost da su postavke uvijek prema tvornickim specifikacijama startnog ideala. Nemam "meni" pred ocima ali naci ces opciju u par klikova. Trazi opciju u boji koja se zove "Auto kalibracija" i koja svakim paljenjem/prelazenjem medju ulazima ili vracanjem iz standby-a, uvijek nazad poravnava vrijednosti na ideal. Mislim da ti cak i u njegovom prirucniku spominje da mu to produzuje za 35% ili tako nesto vijek trajanja. To bi trebao uvijek imati upaljeno, posebno nakon nekoliko godina. Meni je malo smetala ta opcija jer ponekad baca previse svjetla, ali najvise kod nekog duzeg grafickog posla. No svakako je imaj ukljucenu.

Citiraj:
Autor quantum112 Pregled postova
To je najbolja slika koju mogu dobiti za te novce, tocka.
Predajem se

Ti si na glas razmisljao u temi koju si ujedno i otvorio i bas ti hvala na tome. Sad imamo glavnu CRT temu za buduce rasprave. Cak je i naslov dobar

Samo nakon svega procitanog ne mogu se sloziti da si htio cuti savjet od nekoga. Meni se cini da jedino zelis cuti potvrdu onoga sto si tvrdo zakucao kao svoju odluku. Usporedbe koje pises tipa "najbolja slika za novce" jednostavno su previse generalne teze. Ocigledno je da nisi sjedio pred kvalitenim IPS-om jer pojedini navodi vise jednostavno nemaju realnu osnovu u 2010. Posebno ne planinski kontrasti koje si zacrtao prema CRT-u. Ali nazalost, ti si trenutno svjedok i obrana i cini se da za druga misljenja jednostavno nema mjesta. Mogu ti samo reci sretno i nadam se da ces naci svoj monitor. Sad dok pisem Panasonici, HP-jci i par CRT-a rotiraju po grupi prodaje... hoces li taktizirati mjesecima... uzeti taj monitor ili i dalje cekati nedosanjani san... odluci sam. Nikakvo skretanje na "ja sam jednostavan korisnik" pricu dalje nema smisla. Posebno tada, tvoje inzistiranje ostaje neutemeljeno i samo tebi na stetu. Ako ne vjerujes vlasniku koji tri puta kaze da pretjerujes, onda se stvarno moram predati.

Eh da, ne vjerujem da nitko na forumu nije imao Hitachi monitor?

>>>> PCE kante 2012 <<

>>>>>>>>> PCE & ostalo <<<<<

>>>>>>> Što sam Slušao? <<<<<<

>>>>> Gimnastika za Okulare & LCD Addendum<<<<

>>>>> P o s t ... M j e s e c a <<<<

Zadnje izmijenjeno od: Visage. 14.02.2010. u 18:52. Razlog: ... Philips link pronasao...
Visage je offline   Reply With Quote