Citiraj:
Autor Hrvoje xyz
|

Doooobar link! Dobio sam želju postat joj fan na Faceu samo da vidim kaj će biti sljedeći korak
Nego, natrag na Iskon.TV.
Evo danas sam završio malo petljanja i sređivanja oko kompa.. i Iskon.TV, naravno.
Monitor: 23" LG W2361V-PF
Zvučnici: Logitech X-540 5.1 sistem
Komp:
- DVI izlaz sa grafičke na DVI ulaz na monitoru
- Front/rear/central/sub sa 3.5mm izlaza na onboard zvučnoj na 3.5mm ulaze na zvučnike
Iskon.TV:
- HDMI izlaz na Motoroli na HDMI ulaz na monitoru
- Left/right chinch izlazi za stereo zvuk sa Motorole na 3.5mm line-in na kompu (kabel je 2x chinch, muški na 1x 3.5mm, muški), i onda preko kompa van na zvučnike
To je seljo-beljo varijanta za nas koji nemamo pojačala, zvučne kartice i/ili zvučnike sa SPDIF in/out i slično. Na isti način radit će i sa bilo kojim drugim setom kompjuterskih zvučnika. Naravno, komp treba bit upaljen

Za one koji neće komp upaljen, e neš ti posla, kad ugasim komp, preštekam 3.5mm od Motorole direkt na zvučnike. Al meni je komp i tak upaljen kad god sam u istoj prostoriji s njim
A da, i malo sam se natražio (10 minuta, no dobro

) kak se napravi pass-through zvuka sa line-in na line-out u Windows 7, pa evo ovako, za druge sa istim problemom:
- desni klik na ikonicu zvučnika kod sata (dolje desno na ekranu

)
- Recording devices
- klik na Line In ikonu (ak je već spojen kabel i nešto svira, trebalo bi onaj indikator desno skakutati gore-dolje)
- ispod klik na Properties
- klik na tab Listen
- staviti kvačicu na "Listen to this device"
- OK, OK
- i radi...
Uglavnom, fora mi je takav setup iz više razloga.
- ko što rekoh, ako sam ja u istoj prostoriji s kompom, uvijek je upaljen, dakle nekih minusa nemam
- minimalni trošak setupa.. zapravo jedino kaj sam kupio dodatno bio je HDMI kabel
- mogu radit na kompu, ko sad recimo, i slušat mjuzu sa MTV
- ako čekam neku emisiju mogu prebacit na taj kanal, pa kad krene samo 1 gumb na monitoru i tamo sam (jedan minus monitora, treba 4-5 sekundi da prebaci na drugi ulaz, al tolko Iskon.TV treba da prebaci kanal, pa ajmo ne cjepidlačiti

)
- isto tako mogu gledat telku, a ak komp nekaj pijukne da me treba, lako prebacim sliku natrag na DVI, napravim kaj trebam, i pičim dalje
- mogu snimat zvuk sa Iskon.TV, al nije da ću to ikad trebat vjerojatno

- po potrebi lako mjutam ono kaj mi ne treba
U principu, jedino kaj mi fali je PiP, da mogu imat sliku sa drugog ulaza kao Picture-in-picture, npr gledat Iskon.TV u ćošku ekrana dok sam u Windowsima

To bi bilo idealno! Al se nisam sjetio takvog nečeg.. pa... do sad
Eto nadam se da sam nekom možda dao ideju kako složit mali multimedijski kutak .. po meni (skoro) idealno rješenje za bilo koga ko živi solo i ne treba se svađati s nikim oko daljinskog
Aha, kad smo kod daljinskog, netko će možda prigovarati da monitor nemreš s daljinskim prebacivat sa HDMI na DVI i obrnuto. Al mislim..

Pa ak sjediš pred monitorom i radiš na kompu koja je razlika između protegnut ruku do daljinskog ili tipke na monitoru?