Danas dok sam preletio nove odgovore
pokazah prijatelju temu i sjeti me na starog Miku
zvanog Hita'djiju
Osim njihovog patentiranog Precision Focusa, EDP (Enhanced Dot Pitch) i ponesto unikatnijih zahvata na short-necku i jako dobre kvalitete sklapanja, nista specijalno na papiru njegovi modeli nisu imali naspram Trinitrona. Pa ipak, uz kvalitetu Hitachi pristupa i manijakalnoj zelji na najmanjim pitchem medju konkurencijom (istina, ta odlika nije bila nepoznata tipu tehnologije), malo po malo, Hitachi je preko bare postao maltene prvi izbor za DTP. Dok se uvijek baratalo sa puno vise modela za graficke izbore, kod DTP-a je Hitachi uvijek bio medju prva 2 izbora. Ili Hitachi vs Radius, Radius vs Hitachi ili Hitachi vs Trinitron.
Dok su drugi isli prema dvadesetici, Hitachijevim top modelima je bilo normalno zapoceti pitch-iranje upravo na 20-tki
Za podsjetnik, evo legendarnog modela koji je gotovo u svakom testu nosio pobjedu pred Sony bracom :
HITACHI SuperScan Elite 751 - Review (1998)
Cak i manji modeli su Hitachi cinili ostrijim od puno skupljih modela. Kod nas ih bas i nije bilo redovito u prodaji i najcesce su ih upravo DTP-ovci uzimali cim bi saznali da se negdje prodaju. VIDI je davno testirao model kojeg su zaprimili od Melcompa. Nakon citanja teksta zovem na telefon i pitam koliko ih jos imaju jer me zarajcala ta 21"-ca. Ali nista od toga! Planuli su u dva tjedna do zadnjeg. Cijena je bila sve samo ne prijateljska
Ima li netko na forumu jos kojeg
Hitachu-a kod sebe? To bio vjerovatno proslo kao prvi izbor za nekoga tko bi htio najvecu mogucu ostrinu kod stare kljusine. Imali su i podebljanu moire kontrolu jer to im je nakon godina upravo bila najveca boljka. Ali ostrina teksta je bila bez premca.
Za kraj posta, podignimo jos malo
atmosferu ove zanimljive nam CRT teme
8