View Single Post
Staro 13.02.2010., 12:05   #15
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Našao sam se u sličnoj dilemi kao autor prije par godina tako da ću pokušati pomoći. Nešto od ovoga se redovno vrti dok radim/učim (čitaj pokušavam):
Svako se nađe kad tad u toj dilemi
Citiraj:
Ennio Morricone - kada čuješ ovo, onda prestaješ sa svim radnjama i pažljivo slušaš.
Najsara iz nekog filma, samo se sjetit nemogu
Citiraj:
Vangelis - prvi izbor, par albuma što imam se redovno vrte. Onaj tko je slušao, zna da riječi nisu dostatne za ovog čovjeka.
Možda malo prejak za opuštanje, ali definitivno majstor svoje klase. Baš sam nekidan nadopunio kolekciju albuma koji su mi falili, a mislim da nema čovjeka koji nije čuo za Conquest Of Paradise
Citiraj:
A Perfect Circle - nažalost ne postoji više kao bend, ali njihov zvuk me uvijek uspio opustiti iako se radi o frontmenu Tool-a.

Earth - primjer teške artiljerije, inače ih ne bi preporučio svakome, ali kad već si u sličnim vodama.

Alex Skolnick Trio - predvođeni gitaristom Testamenta, za mene unikat u kolekciji, tako da obavezno poslušaj ovo. Ako netko zna za nešto slično, neka piše.

Dargaard - dosta mračnija atmosfera od svega gore navedenog, ali ako ti odgovara što da ne.

Mogwai - opičeni Škoti, bio sam i zaboravio na njih do ove teme, moram ponoviti gradivo.

Explosions In The Sky - sličan stil kao Mogwai, ali ni blizu bendu ispod.

Dirty Three - posve očaravajuća instrumental trojka, Horse Stories je zlata vrijedan. Tek kad saznaš da su iz Australije, onda ti bude jasno što i kako.

Portishead - nisam ih puno slušao, ali mi je Rip pravio društvo uz dosta kilometara na biciklu.

Planet P Project - one man wonder, često se nađe spomenut Pink Floyd uz PPP, tako ako ti se PF sviđa vjerovatno ćeš uživati uz PPP.

Rodrigo y Gabriela - pošto je riječ o ex-metalcima, sigurno će ti se sviditi ovo, a i ostalima ljubiteljima gitare. Dolaze iz Mexica, tako da znate o kojem se stilu radi.

Bohren & der Club of Gore - neprikosnoveni dark jazz, bezuvjetna preporuka.

Yann Tiersen - mene je oduševio sa Amelie i Monochrome.
Ove nisam baš čuo budem probao, inače nisam za neki metal/dark brutal i te šeme.
Citiraj:
Chris Rea - kako u autu, tako i za računalom. Looking For The Summer.
Ima jok dobrih pjesama, meni isto ok kad nešto radim
Citiraj:
Anathema - za ovu temu najbolji od velike trojke (Paradise Lost, My Dying Bride) - pokušaj nešto sa Hindsight, potom A Fine Day to Exit, stariji albumi više vuku na death/doom tako da si osuđen na ove novijeg datuma.

Paradise Lost - pada mi na pamet Host, meni jedan od prvih albuma od neke tzv. alternativne glazbe.

SunnO)) - za neprospavane noći - The Sinking Bell (Blue Sheep). Ako ti se svide, obavezno njihov Altar koji je split album sa japanskim Boris-om. Iako ne spadaju u neki mainstream, mene su iznenadile pozitivne reakcije osoba koje inače ne slušaju ovakvu tešku glazbu.

Bluemars - online radio postaja, naletio na istu u sigu jednog od članova, nešto novo za mene iako sam par puta prije poslušao Tangerine Dream. Na listi izvođača možeš pronaći pokojeg već spomenutog ovdje, upali ponekad, a postoji i čitav rip stanice na luci svih torrenta. Postoji još Cryosleep i Voices From Within.

Opet ništa.
Citiraj:
Slažem se sa preporukom Cafe Del Mar, čak 1/8 do sad izdatih kompilacija će poslužiti jedno duže vrijeme. Možda da počneš sa Volume 1 i ne zvuči mi loše Best Of. Što se tiče bluesa, odlična mi je suradnja između dvojice velikana - JJ Cale & Eric Clapton - The Road to Escondido.
Eric isto ima odličnih pjesama, a za Cafe ni ne treba navodit (jer sam već reka).

Ja još zavrtim ovako i Blues Brothers koji imaju živ stil i isto poznatih pjesama meni su baš lajk

Od ostalih Phill Colins, Andrea Bocelli, Pavarottim, Barry White, Bebel Gilberto (koju sam nekidan otkrio), Johnny Casha. A od klasike imam masu glazbe koja mi je sortirana po jačini, tako da stvarno nemam volje nabrajat.
Baja 001 je offline