Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Našao sam se u sličnoj dilemi kao autor prije par godina tako da ću pokušati pomoći. Nešto od ovoga se redovno vrti dok radim/učim (čitaj pokušavam):
|
Svako se nađe kad tad u toj dilemi
Citiraj:
Ennio Morricone - kada čuješ ovo, onda prestaješ sa svim radnjama i pažljivo slušaš.
|
Najsara iz nekog filma, samo se sjetit nemogu
Citiraj:
Vangelis - prvi izbor, par albuma što imam se redovno vrte. Onaj tko je slušao, zna da riječi nisu dostatne za ovog čovjeka.
|
Možda malo prejak za opuštanje, ali definitivno majstor svoje klase. Baš sam nekidan nadopunio kolekciju albuma koji su mi falili, a mislim da nema čovjeka koji nije čuo za Conquest Of Paradise
Citiraj:
A Perfect Circle - nažalost ne postoji više kao bend, ali njihov zvuk me uvijek uspio opustiti iako se radi o frontmenu Tool-a.
Earth - primjer teške artiljerije, inače ih ne bi preporučio svakome, ali kad već si u sličnim vodama.
Alex Skolnick Trio - predvođeni gitaristom Testamenta, za mene unikat u kolekciji, tako da obavezno poslušaj ovo. Ako netko zna za nešto slično, neka piše.
Dargaard - dosta mračnija atmosfera od svega gore navedenog, ali ako ti odgovara što da ne.
Mogwai - opičeni Škoti, bio sam i zaboravio na njih do ove teme, moram ponoviti gradivo.
Explosions In The Sky - sličan stil kao Mogwai, ali ni blizu bendu ispod.
Dirty Three - posve očaravajuća instrumental trojka, Horse Stories je zlata vrijedan. Tek kad saznaš da su iz Australije, onda ti bude jasno što i kako.
Portishead - nisam ih puno slušao, ali mi je Rip pravio društvo uz dosta kilometara na biciklu.
Planet P Project - one man wonder, često se nađe spomenut Pink Floyd uz PPP, tako ako ti se PF sviđa vjerovatno ćeš uživati uz PPP.
Rodrigo y Gabriela - pošto je riječ o ex-metalcima, sigurno će ti se sviditi ovo, a i ostalima ljubiteljima gitare. Dolaze iz Mexica, tako da znate o kojem se stilu radi.
Bohren & der Club of Gore - neprikosnoveni dark jazz, bezuvjetna preporuka.
Yann Tiersen - mene je oduševio sa Amelie i Monochrome.
|
Ove nisam baš čuo budem probao, inače nisam za neki metal/dark brutal i te šeme.
Ima jok dobrih pjesama, meni isto ok kad nešto radim
Citiraj:
Anathema - za ovu temu najbolji od velike trojke (Paradise Lost, My Dying Bride) - pokušaj nešto sa Hindsight, potom A Fine Day to Exit, stariji albumi više vuku na death/doom tako da si osuđen na ove novijeg datuma.
Paradise Lost - pada mi na pamet Host, meni jedan od prvih albuma od neke tzv. alternativne glazbe.
SunnO)) - za neprospavane noći - The Sinking Bell (Blue Sheep). Ako ti se svide, obavezno njihov Altar koji je split album sa japanskim Boris-om. Iako ne spadaju u neki mainstream, mene su iznenadile pozitivne reakcije osoba koje inače ne slušaju ovakvu tešku glazbu.
Bluemars - online radio postaja, naletio na istu u sigu jednog od članova, nešto novo za mene iako sam par puta prije poslušao Tangerine Dream. Na listi izvođača možeš pronaći pokojeg već spomenutog ovdje, upali ponekad, a postoji i čitav rip stanice na luci svih torrenta. Postoji još Cryosleep i Voices From Within.
|
Opet ništa.
Citiraj:
Slažem se sa preporukom Cafe Del Mar, čak 1/8 do sad izdatih kompilacija će poslužiti jedno duže vrijeme. Možda da počneš sa Volume 1 i ne zvuči mi loše Best Of. Što se tiče bluesa, odlična mi je suradnja između dvojice velikana - JJ Cale & Eric Clapton - The Road to Escondido.
|
Eric isto ima odličnih pjesama, a za Cafe ni ne treba navodit (jer sam već reka).
Ja još zavrtim ovako i Blues Brothers koji imaju živ stil i isto poznatih pjesama meni su baš lajk
Od ostalih Phill Colins, Andrea Bocelli, Pavarottim, Barry White, Bebel Gilberto (koju sam nekidan otkrio), Johnny Casha. A od klasike imam masu glazbe koja mi je sortirana po jačini, tako da stvarno nemam volje nabrajat.
|