Citiraj:
Autor Jerry Drake
Kaj je to postalo neko pomodarstvo da svako malo izlazi novi OS?
Pingvini se štampaju k'o na tekućoj vrpci, slijedi ih sve više i famozna Jabuka i MikroMekani.
|
Iako mislim da je ova tema otvorena daleko prerano (cijeli hype je nastao oko jednog obrisanog blog posta koji ne kaže zapravo ništa) i u konačnici će vjerojatno rezultirati kao leglo za spamere i postcount huntere ne mogu odoljeti a da ne probam unijeti barem malo konstruktivnosti u cijelu priču.
Prilažem sliku sa koje se može vidjeti vrijeme izlaska (godina) svake pojedine Windows edicije do danas:
Ono što se iz ove slike može zaključiti je da je vrijeme od 5 godina između izlaska XP-a i Viste zapravo iznimka. Vjerujem da postoji veliki broj ljudi (i forumaša na ovom forumu) koji su se prvi puta sa Windowsima dotakli u njihovoj XP varijanti i sad im je jako čudno što je sedmica došla nakon dvije godine i što će iduća verzija također doći jednako brzo ali to je zapravo normalan tijek razvoja. Tako je to bilo u prošlosti i tako će biti u budućnosti. Postoji više razloga zašto je tomu tako a onaj najvažniji je novac. Microsoftu je u interesu da što češće izlazi sa "novom i poboljšanom" verzijom operativnog sustava kako bi si osigurao stalan i zdrav financijski prihod. Za dežurne Windows i Microsoft pljuvače treba napomenuti da nije Microsoft jedini u tome. Tako funkcioniraju ama baš sve kompanije na tržištu. Ako ne razvijaš, propadaš.
To je to što se mene tiče na ovoj temi. Osim ako me netko ne povuče za jezik