View Single Post
Staro 12.02.2010., 14:22   #16
summus
Premium

summus's Avatar

Datum registracije: Jul 2009
Citiraj:
Autor sinke.ZG Pregled postova
al da i otkriju cija je ip adresa neznaci da ce ona dovest do posiljatelja e-maila
...a recimo da se vidi da IP sa kojeg je poslan mail od nekog Ive Ivića, znači da nije poslan iz nekog net caffea, kako se utvrdi da je mail poslan baš sa njegovog računala (znam da svako računalo ima neki svoj jedinstveni broj (nešto ko OIB) mislim da taj "broj" ili kako se to već zove ovisi o hardveru kojeg imaš)...da li podatci ostaju i u mrežnoj opremi (mrežnim karticama, ruteru...)

...nemojte sad komentirati da je ovo glupo pitanje, pitam je neznam, u američkim serijama je sve moguće i ja isto umrem od smijeha kad onaj lik iz CSI Miami spusti malo one svoje naočale primjeti malu dlaku koja se nalazi 3 Km dalje i odmah skuži tko je ubojica....dakle, dali i u ruteru ostaju neki "tragovi" i što se desi ako u računalo ugradimo neku novu komponentu naprimjer dodamo tv karticu - da li se i onda vidi da je baš sa tog računala poslan mail ili je to onda "neko drugo računalo" ako mu je promijenjen dio hardvera?
summus je offline   Reply With Quote