View Single Post
Staro 11.02.2010., 08:53   #2
Adriatix
Banned

Datum registracije: Apr 2008
Citiraj:
Autor yaya Pregled postova
..nije bitna kvaliteta ni brzina, printam nekaj malo doma..i di se moze kupit, hvala puno..e da i da ima zamjensku tintu..a sta se moze..takvo nekaj mi treba, hvala puno..razmisljam o epson sx 115 al ne znam di ga sve ima ...
Canon iP 1800 je super printer. Košta te cca 230 kn -250 kn. Jedina mana su kazete koje koštaju cca 120 + 150 kn. Zato se nakon upotrebe takvi printeri bacaju.

E sad ukoliko ga ne misliš baciti onda uzmeš jedan ovakav paket.

Košta 100 kn

I nakon jednog punjenja ga ipak moraš baciti jer kazete možeš puniti 1 - 2 puta. Taman koliko imaš u kitu.

Međutim ukoliko ti ga je žao baciti, jer uistinu printer radi super, onda umjesto Refil seta uzmeš ovo

Košta 300 kn + PDV
Nemože Refil set pa onada CISS Paket. Zašto? Zato jer si već potrošio kazete.

Ukoliko ne znaš to sam ugraditi onda sve skupa odneš u neki servis. Znači uzmeš stari Canon iP 1800 + CISS sistem + nove glave. I to te košta
== 200 kn + 300 kn + 200 kn + 150kn + 150kn + PDV

Znači redom

== stare Potrošene glave + CISS + nove glave + ugradnja + testiranje
==800 kn + PDV

Ili u prijevodu toliko te košta isti printer + 3 seta OEM ili zamjenskih kazeta nakon 12 mjeseci jer sa jednim tim setom novih tinti možeš otisnut == 100 - 150 otisaka.

Zaključak nema jeftinog printera. Sve su to razrađene igre da se od korisnika napravi KM. Razrađeno od vrhunskih stručnjaka ispecijalista na polju marketinga i financija. Nemože jeftino a da kasnije netko ne naplati zamišljenu razliku u cijeni. Nakon godinu dvije je ostalo jednak manjak u "državnom proračunu" kao da si napravio u startu nešto veći izdatak,

Znači Epson SX115 + Colibri ink je u startu jeftinije rješenje( 100 + 100 kn + PDV) ali Canon iP 1800 je osjetno brži.

Financijski naj optimatimalnija solucija je Epson xxxx ili Canon iP 1800 sa već ugrađenim CISS-om

ili
Košta 700kn ili 800 kn

Znači moraš se odlučiti što ti je pametnije

Ili dati cca 250 - 350 ili 700 - 800 kn na 12 - 18 mjeseci.

Naime marketingški stručnjaci su zaključili da prosječna KM( Krava Muzara) dok traje grancija neče baciti novi printer i radije će kupovati nove kazete.
.

Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 11.02.2010. u 09:50. Razlog: Sliku u thumb
Adriatix je offline   Reply With Quote