View Single Post
Staro 10.02.2010., 21:57   #180
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Visage Pregled postova
Zato sad imamo Eye-finjakuše i prvu sljedecu kartu kad ubacis, vise nikad necemo razmisljati od dodatnoj karti. Cak ni sa Matroxom, otkako se post toga ukakako od straha pa izbacio prvu Octalušu. To nazalost ne mogu nikako dokazati, ali tesko mi je povjerovati da je izlazak ove kartice slucajan istom nakon sto je ATI izbacio Eye-fini mini kartice. Sto ce reci da su morali imati neko saznanje o paralelnim aktivnostima i datumima izbacivanja.
Matrox mi nikako neigra nazalost, morao sam ga se odreci (G400 DulaHead sam dugo imao ) kad sam poceo ozbiljnije raditi 3D modeliranje (za animaciju mi je jos bio OK priej toga). OpenGL im je visestruko sporiji od Nvidie i ATIa ali ATI jos uvijek nije uspio napravit postene OpenGL drivere pa i njih preskacem za sad . Kad sam presao sa Matrox a na 3DLabs tamo krajem 90ih ubrzanje OpenGLa je bilo enormno .

Ali ovaj Display port bi mogo postat OK u buducim serijama grafickih jer vidim da su ih poceli usavrsavat i ubrzavat refresh.

Nego kolko vam se dugo "zagrijava" neki od ovih CRTova da prestane "disati" ? Mojoj 22ci treba oko 9-10min da se slika "rastegne" onako kako je zapravo namjestena . To me uvijek zivciralo kod CRTa pa sam ga palio malo ranije i sanjao o "power on" funkciji da ga namjestim da se pali prije nego dodjem kuci a da ne palim komp . Dok sam imao Nokiu 447Pro njoj je trebalo 15ak minuta da se posteno zagrije.