Citiraj:
Autor Dizel
Nije baš neka premija od monitora - više kristalna kugla, ali mislim da si na ovo mislio s tim malim LCD-om tatrane, jeli?  Mislim da mi je to đubre još negdje u garaži 
|
Alal ti Vera Dizele
Ogledniji primjerak nisi mogao naci. Ne samo sto ima spomenuti LCD, vec cak ima i pozadinsko! Ne trebam spominjati da je ohohoho modela bilo bez pozadinskog osvjetljenja. Ajoj kako je lijep, sad bi mu odma neku namjenu izmislio sam da gledam taj ekrancic. Koje su mu specifikacije i reze bile?
Citiraj:
Autor thedream
Mi ih nismo svojedobno zvali ceteiks nego cernobil. Bilo ih je nekoliko u nekoć popularnoj igraoni,ne bi imenovao.  Mislim da sam vrlo rijetko uplaćivao drugi sat igranja Starcrafta na tome.  Kad smo već kod očiju i glave. U kombinaciji sa neprimjerenom jačinom zvuka u jeftinim slušalicama, adrenalinom igranja sa Zergovima,i wipeanjem,dobitna kombinacija.
|
Kasniji modeli su bili Samsung prepakiranci. To je zadnje vrijeme kad su vise manje svi isli na Samsunga koji je dominirao donacijom ekrana. Ali pamtim odlicne 15" i 17" CTX-e u vrijeme kad su bili na listi preporuke.
---
Sto se tice refresha, normalno da je oku ugoda svako penjanje od pozeljnih 85 Hz-a na vise. Samo 1:1 nisu svi monitori jednako "postojani" kad prelaze svoje preporucene specifikacije a ovisno o stanju ili kvaliteti ustroja... cesto puta po cijenu nacimanja zivota monitora. Kod dosta zavrsnih shortneck modela, geometrija i citljivost su znali placati cijenu kod forsiranja zeljenih refresha. Jos kad dodamo kombinaciju vise vlasnika; razlicitih rezima rada i kvalitete odrzavanja... onda sve pomalo igra ulogu. Sto je jednom budjenje, drugome je naprezanje i sistematsko skracivanje vijeka trajanja. Zato je kod vecih modela, kvalitetan adapter itekako bio dobra mjera za odredjivanje razumnih odnosa kvalitete i dugovjecnosti monitora.