View Single Post
Staro 10.02.2010., 20:35   #171
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor Dizel Pregled postova
Nije baš neka premija od monitora - više kristalna kugla, ali mislim da si na ovo mislio s tim malim LCD-om tatrane, jeli? Mislim da mi je to đubre još negdje u garaži
Alal ti Vera Dizele

Ogledniji primjerak nisi mogao naci. Ne samo sto ima spomenuti LCD, vec cak ima i pozadinsko! Ne trebam spominjati da je ohohoho modela bilo bez pozadinskog osvjetljenja. Ajoj kako je lijep, sad bi mu odma neku namjenu izmislio sam da gledam taj ekrancic. Koje su mu specifikacije i reze bile?

Citiraj:
Autor thedream Pregled postova
Mi ih nismo svojedobno zvali ceteiks nego cernobil. Bilo ih je nekoliko u nekoć popularnoj igraoni,ne bi imenovao. Mislim da sam vrlo rijetko uplaćivao drugi sat igranja Starcrafta na tome. Kad smo već kod očiju i glave. U kombinaciji sa neprimjerenom jačinom zvuka u jeftinim slušalicama, adrenalinom igranja sa Zergovima,i wipeanjem,dobitna kombinacija.
Kasniji modeli su bili Samsung prepakiranci. To je zadnje vrijeme kad su vise manje svi isli na Samsunga koji je dominirao donacijom ekrana. Ali pamtim odlicne 15" i 17" CTX-e u vrijeme kad su bili na listi preporuke.

---
Sto se tice refresha, normalno da je oku ugoda svako penjanje od pozeljnih 85 Hz-a na vise. Samo 1:1 nisu svi monitori jednako "postojani" kad prelaze svoje preporucene specifikacije a ovisno o stanju ili kvaliteti ustroja... cesto puta po cijenu nacimanja zivota monitora. Kod dosta zavrsnih shortneck modela, geometrija i citljivost su znali placati cijenu kod forsiranja zeljenih refresha. Jos kad dodamo kombinaciju vise vlasnika; razlicitih rezima rada i kvalitete odrzavanja... onda sve pomalo igra ulogu. Sto je jednom budjenje, drugome je naprezanje i sistematsko skracivanje vijeka trajanja. Zato je kod vecih modela, kvalitetan adapter itekako bio dobra mjera za odredjivanje razumnih odnosa kvalitete i dugovjecnosti monitora.
Visage je offline   Reply With Quote