Citiraj:
Autor Visage
Ha dobro, to ipak spada u domenu specificnosti aplikacija i necijeg desktop habitu siranja. Radio sam na identicnom setupu kao kod tebe i nije mi bio po volji. Isto tako srecem vlasnike slicnog ili istog setupa. Kod mene je recimo bas suprotna navika i vise od 24" ne volim prelaziti. Generalnog primjera radi, za bilo kakve "unose" ne osjecam se ugodno na svemu vecem od 24"-a, dapache, ideal pisanja mi je na 19"-ici! Zato cu uvijek imati jednu 19"-icu na stolu, odnosno trenutno u zraku  . Kad bi isao na dvije 30-tice, u sredini bi mi morala biti 19"-tica. Ali i sad mi se zna desiti da ponekad zbunjeno lovim gdje mi se nalazi strelica misa na 4 monitora  . Neupitno je da se na sve priviknemo, ali eto, meni 30" uzima previse pogleda u rasporedu sa vise monitora. No kod tebe to funkcionira i dokazuje da postoje razliciti ideali desktop idile.
|
Uhhh, na 19ci sam zadnji put radio 2002 kad sam ga zamijenio sa 22"

. Ali i na 19" sam koristio 1600*1200 jer mi uvijek treba "prostora" tj. rezolucije.
Kad sam kupio ovaj drugi 20" monitor za sa strane ustedio sam oko 1000 kn na tintama (u godinu dana) jer prije toga sam uvijek printao refenece/slike modela koje radim i to po 10-15 A4 papira full color za svaki kut/detalj koji mi je treba, sad uvijek drzim sliku koju radim na drugom montoru i jos mogu zoomirati kolko trebam

. Glavni monitor je na full screen tako da mi to znatno pomaze, cak i vise nego sam mislio, sad se stalno dvoumim oko jos jednoga sa lijeve strane ali posto bi zahtjevalo jos jednu graficku odustao sam od toga za sad

.

.
Evo ovako izgleda radni setup u full rezoluciji (cropan je samo task bar

)
http://www.lewis.tomsoft.hr/temp/LW/...dual-setup.jpg