Citiraj:
Autor Visage
U slucaju Seamonkey-a to je recimo skoro pa trajni feature iz verzije u verziju. Kad fizicki otvoris novi prozor ili malkice vise prckas po bookmarcima... kao da se refresha baza podataka nekog manjeg ogranka multinacionalke
Vec sam puno puta u sali rekao da je FF postao omanji OS a ne browser. Tko god ne drzi po barem 50-tak tabova otvorenih taj nema pojma sve FF moze biti u stanju priustiti vlasniku. Jos kad je u kombinaciji videa i kojekavkih ucitanih nemilih mu ekstenzija... veselju nema kraja. Citava masina pocne blesaviti a krivac chami u FF-u! Puno puta hocu postati na Mozzilu i pitati koliko bi suludo bilo kad bi FF recimo imao neki vlastiti Taskbar? Jer na 50 ili vise tabova kad se pocne izivljavati treba biti pravi Tapper dok pokoljes nesretnika bez restarta FF-a = ne priznajem poraz 
|
Sorry ali nemam pojma o čemu pričaš... Seamonkey?
Ovo za bazu shvaćam, ali ja imam 12 bookmarka, od toga aktivno koristim 5-6, a trzanje nastaje i bez otvaranja dodatnih tabova...
Citiraj:
Autor Visage
Stoje mi i dan danas svi browseri ukljucujuci i Netscapere. IE jedino palim kad hocu posteno neki zakukuljeni dokument snimiti ili kad me vodi na Win update. Znam da je zadnja prica miljenika sigurnosti, ali bogme po brzinu je skoro kao Opera. Ako pricas o zadnjem IE-u sa svim zadnjim zakrpama, onda trebas traziti uzroke problema dalje od FF-a. Jer zadnji IE sigurno nije spor.
Sto tocno dodje iza tri tocke?
|
Da, zadnji je IE, i svejedno je spor, a njega rijetko koristim, nemam niti bookmarke. Iza tri točke dođu slučajevi s kojima FF ima problema, npr. kao što si i sam rekao "zakukuljeni" dokumenti, FF na facebooku radi probleme kada se koristi chat, trza svaki put kada dođe poruka i traži Quicktimeov plugin, iako ništa od toga nije potrebno i sve savršeno funkcionira u IE-u, bilo je još slučajeva raznih ali se trenutno ne mogu konkretno sjetit svega. E da, i FF ima problem sa downloadiranjem fileova, neke će downloadat normalno, a neke neće, skine fajl do kraja i izbaci neku poruku da ga ne može snimit (ne sjećam se točno šta piše u poruci, ali nije ugodno, pogotovo kada skidaš veći fajl sa opterećenog servera i treba mu dugo, pa te dočeka ta poruka).
Citiraj:
Autor Visage
Ekstenzije su gotovo tradicionalni uzrocnik FF havarija i prvi kandidat. Provjeri koje su zadnje verzije? Ako ne mislis gubiti dane naganjajuci stavku po stvatku error konzole... prije ili kasnije se desi da moras napraviti rez i slozis cistu instalaciju.
Meni se to prvi put desilo prosle godine i preporodio sam se nakon toga. Sve zadnje specifikacije ali radi bez greske, jasno uz sve znane belaje FF-a od kojih je primadona uzasavajuce nejasno ponasanje sa cache-om. No i tome ce valjda konacno doskociti. Backupiraj razborito profil; napravi sve uobicajene preradnje prije preseljenja i dignu ganz cisti FF. Nakon toga jednu po jednu, poslazi svoje uobicajene dodatke i prati kako se ponasa. 99% ces nakon toga imati normalno ponasanje FF-a.
|
Već sam gore napisao pa ću ponovo: prije me FF zezao, onda sam ga deinstalirao sa programom koji potpuno deinstalira, znači makne zaostale settingse u registryju, foldere, itd.
Nakon toga sam instalirao novi FF 3.6 prije tjedan dana, znači clean install sa Adblockom, Flashgetom i Videodownloadhelperom. Čak sam i "jačinu" antivirusa smanjio na najmanju (tada navodno troši manje resursa - mislio sam da je povezano) i unatoč svemu opet isto - trza pri svakom otvaranju bilo koje stranice, bookmarka, čak i kada otvorim prazni tab i brzo kliknem na neki bookmark treba mu sekunda (kao da i prazni tab napravi taj trzaj), pa onda tokom otvaranja složenijih stranica trza u više segmenata dok potpuno ne otvori stranicu. Svaki taj trzaj je jedna sekunda (ili dvije max) i ne znam do čega bi moglo biti. Niti je cache velik, niti history, pa browser je instaliran tek tjedan dana... doduše, par dana je bio savršeno brz, svaki tab bi se otvarao bez čekanja, i tokom loadanja ostalih tabova također, no sada opet ima taj "feature" trzanja