View Single Post
Staro 08.02.2010., 20:26   #13
The Pill Man
Premium

The Pill Man's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Imam sony hdr-sr10e
i zadovoljan 99% (naravno da to nije profi oprema pa ne treba ni očekivati
Citiraj:
nesto malo bolje sto zalazi u polu profi vode
- za to ipak računaj sa 10k ili više kunića)

Sve u svemu, kamera ne voli brze pokrete (kao ni ostale u toj klasi), boje su sasvim OK, pa čak i kod lošeg svjetla. Probao uloviti vatromet, može, ali ipak se tu traži dosta vježbe i neke postavke na manual - ovisno o udaljenosti, pozadinskoj rasvjeti...).
Snima u AVCHD-u pa plačem oko obrade, ali sjest će novi PC kad tad (nađi po forumu imao sam neku temu o tome).
Snimio i munju by the night (lovio kadar 10 dana po kiši) na sve auto postavke i ispalo solidno (ipak je bilo puno bolje kad sam mu stavio fireworks scenu, dapače ostalo je za 5+).

Foto opcija je danju za ocjenu 3 (ipak nije u klasi SLR fotića) ali noću nije za 2 - jednostavno zato što blic ima "mali domet" pa fotke noću pod auto postavkama gube smisao ali pitanje je tražiš li fotić ili kameru?

Jedina prava mana je što nema priključak za vanjski mikrofon, ali ipak stereo zvuk zadovoljava (ne koristim 5.1 snimanje jer ne vjerujem u surround bez 5+1 usmjerenih mikrofona).

Dobra stvar je što sam uz kameru dobio i Sony-direct DVD burner (bila akcija u Vemulj-u prije godinu i nešto dana -- oko božića) pa sve arhiviranje radim s njim (ima usb, DVin, s-video in, AV in, čitače kartica..) jer može spremiti na DVD u AVCHD-u.

Platio 4800KN i mislim da je to bilo bestbuy. Za bilo što bitno bolje više smisla ima ići na cifre >10kKN jer si između 6 i 10k u sivoj zoni svrhe: profi ili amaterska namjena pa je teško naći dobar odabir - tj. ovisićeš najviše o dubini džepa.

Imaj u vidu i cijenu dodatnog pribora npr.: original baterija 4h je oko 1000KN zato hvala momcima iz "svebaterije.com" - zamjenska batt 4h je 170KN.

Zum 15x je u praksi upotrebljiv samo sa stativa i to kvalitetnog (ili ako imaš hebeno mirnu ruku) tako da se s tim nemoj previše opterećivati (10x je OK). Uzrečica važnije je da je "tehničar nego velik" - ovaj put vrijedi.

PS: probao i SDHC i na HDD, i mislim da je oko 4+1/2h na HDD-u (kod najveće postavke kvalitete) sasvim dovoljno za pristojan rad. Uostalom na samoj kameri možeš rezati neuspjele kadrove (dijeliti, brisati..) tako da uvijek možeš osloboditi nešto prostora.

Nadam se da sam pomogao.