08.02.2010., 20:02
|
|
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Autor LuxZg
Ok, ok, očito sam ja jedan od onih "na prste jedne ruke". Naime, ak surfam il otvaram word dokument onih 1 milisekundu ne primjetim, makar se ta milisekunda pojavila 1000x dnevn, al fakat je ne primjetim nijednom. Ali kad kopiram 60GB sa diska na disk, onda mi je ona razlika u brzini jako vidljiva. Sad nemrem napisat točne brojke jer sam to tipkao taj dan frendu na MSN, al stari Seagate -> F3 = cca 65MB/s; Black -> F3 = cca 85MB/s; da imam 2x F3, dam se kladit da bi F3 -> F3 kopiranje bilo blizu 100MB/s. Pa vi sad kak hoćete, al ak kopiram onih 60GB podataka (relativno često na mom kompu) onda mi je to razlika od 12 minuta vs 10 minuta, i iako ni od toga ne bum umro, puno jače primjetim nego onu onih 1000x dnevno po jednu milisekndu.
|
60 GB u komadu? I to relativno često? Bogme si dobar.
Citiraj:
Autor LuxZg
Dakle, egzguz me, al meni, jednom od miljon ljudi, fakat je bitniji onaj sekvencijalni prijenos neg random access.. A još malo ispred toga mi je moj novčanik, pa ne dam 10x više za razne raptore i 15k diskove, niti 30x više za SSD-ove.. Trebam veliki disk, za velike količine podataka, a da je istovremeno pristojno brz u kopiranju (tj čitanju i pisanju) tih istih velikih količina podataka.
|
Nitko ti ni ne tjera kupovati nešto brže. SSD i 10k su većinom za entuzijaste ili one koji stvarno nešto bitno rade, 15k ionako baš nećeš lako naći u običnoj kanti.
|