Citiraj:
Autor Old Iggy
Iznenadio bi se. Od stotina / tisuća korisnika koje imam na prste jedne ruke bi se teško dalo nabrojati one koji imaju čisto takve (sekvencijalne) potrebe. <cut>
Stoga ti se u praksi peak od 15 - 20 MB/s smatra velikim.<cut>
To je sve OK. Samo moraš shvatiti da je dh41400 s pravom prigovorio.
|
Citiraj:
Autor dh41400
Eto, Iggy je sve rekao 
BTW ne mogu vjerovati da je neznanje o diskovima poprimilo TOLIKE razmjere ... nisam ni ja neki guru, ali ljudi moji (ne odnosi se na nikog izricito), neke osnovne stvari ipak treba nauciti
Samo si ovo trebao napisati i nitko ne bi prigovorio ni slovom 
|
Ok, ok, očito sam ja jedan od onih "na prste jedne ruke". Naime, ak surfam il otvaram word dokument onih 1 milisekundu ne primjetim, makar se ta milisekunda pojavila 1000x dnevn, al fakat je ne primjetim nijednom. Ali kad kopiram 60GB sa diska na disk, onda mi je ona razlika u brzini jako vidljiva. Sad nemrem napisat točne brojke jer sam to tipkao taj dan frendu na MSN, al stari Seagate -> F3 = cca 65MB/s; Black -> F3 = cca 85MB/s; da imam 2x F3, dam se kladit da bi F3 -> F3 kopiranje bilo blizu 100MB/s. Pa vi sad kak hoćete, al ak kopiram onih 60GB podataka (relativno često na mom kompu) onda mi je to razlika od 12 minuta vs 10 minuta, i iako ni od toga ne bum umro, puno jače primjetim nego onu onih 1000x dnevno po jednu milisekndu.
Dakle, egzguz me, al meni, jednom od miljon ljudi, fakat je bitniji onaj sekvencijalni prijenos neg random access.. A još malo ispred toga mi je moj novčanik, pa ne dam 10x više za razne raptore i 15k diskove, niti 30x više za SSD-ove.. Trebam veliki disk, za velike količine podataka, a da je istovremeno pristojno brz u kopiranju (tj čitanju i pisanju) tih istih velikih količina podataka.
Cya! Odoh se igrat s novim monitorom, tj na novom monitoru
EDIT:
P.S. Mijenjam 2x WD 6401AALS za 2x Samsung F3, bez nadoplate, zainteresirani na P.M. Vidim da ih volite a da je nestašica, a meni nikad dosta gigabajta