View Single Post
Staro 08.02.2010., 16:27   #460
doublev
the letter
Moj komp

doublev's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor reboot Pregled postova
Spomenuo si adapter? mislis na USB kabel od fotica il card reader?
Meni card reader se nest zblesavio, a s kablom, zapisivanje ide max do cca 5.9MB/s, nikad preko
Krivo sam se izrazio, mislio sam na card reader. Ovo zapisivanje sa kabelom je više do ograničenja samog foto aparata, manje do kartice. Ako ti slika 6 komada u burstu onda je definitivno brža od moje Apacer kartice. Treba ti dobar card reader da izmjeriš brzinu.

Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Nije toliko bitna kartica za burst (iako je naravno), nego buffer aparata.
Iako dakako, treba imati što bržu ako snimate puno burstova.
Da, imaš pravo. Ovo drugo je daleko bitnije. Ja sam burst koristio sam kao ekstremni primjer gdje je sama brzina kartice utjecala na broj slika u burstu što nije tako čest slučaj. Puno je bitnija brzina zapisivanja buffera na karticu jer su obično neke funkcije aparata (na G1 preview npr.) blokirane dok se to ne završi.

Kada smo već kod brzine kartice (a pošto sam tu temu prije mjesec dana dobro obradio prilikom kupnje) čisto da se osvrnem na Sandisk i njihove Extreme III SD kartice. Postoje naime dvije verzije, jedna je 30mb/s a druga je 20mb/s. Za cijenu 4GB 30mb/s se može kupiti 8gb 20mb/s. Po meni je daleko korisnije imati extra prostor nego (zanemarivo) bržu karticu koju foto aparat ionako ne može iskoristiti.