View Single Post
Staro 08.02.2010., 15:06   #93
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Ja sam išao s tim,za CF,da eventualno još jednu 5850 kasnije ciljano upiknem. Pokušaj izreklamirati,jel 8 dana rok za povrat novca? Čini mi se da je,ili zamjenu artikla za drugi.

Moralo bi proći,pa jesi raspakirao sve,koristio? Ne bi smjelo igrati ulogu ali ono,pomaže često - ako nisi.

C/P ću Vedrana,mislim da su ova pravila još uvijek aktualna i da se zakon nije mijenjao :

..nemožete svojevoljno tražiti povrat novca.
Pri kupovini na daljinu a u roku 8 dana možete vratiti uređaj koji ste kupili bilo gdje ako sa njime niste zadovoljni ili iz bilo kojeg razloga. naravno uređaj kao i pakiranje po zakonu morate vratiti u stanju istome kakvom ste dobili. znaći već se tu eliminira broj uređaja koje nije moguće vratiti u prvobitno stanje. Dalje iz toga je isključena roba koja je podložna brzom propadanju cijena i kvalitete. ( NPR pradajz nemožete vratiti naknadno jer mu rok trajanja istiće, u većini slučajeva procesor, memoriju nemožete vratiti jer im je cijena podložna velikim promjenama na dnevnoj bazi ).

rok od 45 dana nigdje ne postoji nego postoji "Razuman Rok". Ukoliko vam se nešto pokvari sasvim normalna stvar svugdje u svijetu je da se odnese na servis gdje se ili popravi ili se zamjenim istim uređajem ili ekvivalentom po kvaliteti i preformansama. Vani postoji opcija i povrata novca ali naravno ne u cjelokupnom iznosu nego se računa amortizacija uređaja prema starosti itd. Pri Ulaskom u Eu će se i to početi kod nas prakticirati sada se trenutno to ne radi što nanosi gubitke firmama.

Nevidim u čemu je problem, pokvari Vam se uređaj, date ga na servis bez obzira gdje ste ga kupili, on se servisira i riješi vam se reklamacija.

Zadnje izmijenjeno od: thedream. 08.02.2010. u 15:17.
thedream je offline