Citiraj:
Originally posted by Nitko Treba mi kartica koja nije za igru ali mora imati odličnu kvalitetu slike - boje, oštrina... (bit će uparena s 19" LCD-om preko DVI). Pitam kod HG Spota i tip mi preporuči 9550-ticu. Na drugom mjestu mi kažu da 9550-ica baš i nema neku super sliku nego bolje uzeti 9600-icu ili 9600SE (kao, imaju istu kvalitetu slike, samo se razlikuju po 3D performansama, koje mi ne trebaju).Netko mi čak kaže da što se kvalitete slike tiče, 92
|
Mada mojim usima redovito gode svi komplimenti na racun Matrox-a te kao zakleti Matrox-ovac nikad mi nije dosta hvale na
racun te firme....ipak treba biti malo realan.
Posebno kad se tu desavaju neki Twilight Zone procjepi na ovom forumu pa okorjeli gameri tipa Cat Killer odjedanput osvanu sa Dualhead Matroxom. Sto je sljedece?
Dr.Fiksi ce prodati svoju N'vu i kupiti Parheliju
No vratimo se pitanju koje muci Nitko-a,
Prvo ako trazis vrhunski 2D, onda ides po 2D filteru.
A to su redom Matrox,Hercules,Ati.
Ako mozes naci (a prodaju se po 100-ak kuna) negdje u oglasima
Hercules 4500Kyro II, to je naj opakija 2D kartica ikad.
Samo taj model je imao tako optimiziran 2D filter da sam ostao bez daha i po prvi put priznao da je nadmasio Matrox-a.
Nikakva lova a kartica je cak i solidno kompetentna za 3D, toliko
da nisu fukaRa u recentnim prilikama 2004.
Ako ne, uzmi neku used Matrox ili Herc.
No treba biti realan i reci da cak ni sa Sony matricom na Apple Cinema LCD-u neces moci do kraja iskoristiti 2D na LCD-u.
To ce ti reci i svaki Matrox tehnicar jer jednostavno LCD nece
iskoristiti tu gradaciju, neces moci izvuci tu zadnju finesu kvalitativne visine. No daleko da neces znati da imas Matrox-a
Nitko sretniji od mene da se svi otarase katode, ali nazalost ta bitanga daje dubinu boje koju neces moci dobiti na LCD-u.
Tako da ako sutra odes u ducan G550 sa DVI dodatkom ti je najbolji izbor za novce (ako kupujes novo) buduci da kazes da ti
letece 3D performanse nisu vazne.
No bit cu i malo pragmatican kao Dr.Fiksi pa cu reci da opet buduci da imas LCD, nema razloga zasto nebi mogao imati vrhunski 2D i
odlicne 3D performanse, za malo novaca mozes naci neke od top modela Herculesa i imati najbolje od oba svijeta.
Naravno i ATI je u igri, ali daj ga nadji.
Nije Sapphire slika losa, daleko od toga, ali se bas po nicemu ne istice naspram Matrox-a i Herca koji bas svjetlucaju