View Single Post
Staro 07.02.2010., 12:41   #2765
shifty2008
Premium

shifty2008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Question Matična otišla, ne priznaju jamstvo?!

Bok.

Htio bi čuti Vaša mišljenja oko ovoga, pokušat ću objasniti u detalje da si možete stvoriti sliku oko svega..

Dakle, kupio sam komponente početkom prvog mjeseca ove godine..
Kupio sam matičnu, procesor, grafičku i RAM kako bi konačno mogao igrat GTA4 i NFS shift...

komponente su stavljene u postojeće kučište i sve je radilo najnormalnije 3 tjedna.
Jedan dan, došao s posla upalio komp...
Automatski je krenuo radit update od EA games i adobe reader.
U to vrijeme sam malo zujao po kući i u trenutku kad sam ušao opet u sobu pogledam tv i uspijem vidjeti da je završio oba dva updatea - sekundu nakon toga se komp samo ugasio!

Pokušao sam ga par puta ponovo pokrenuti i ništa.
Ventilatori vrte, ništa ne zvoni al ne pokreće se ništa...

Izvadio sma grafičku i RAM i otišao kod frenda da isprobamo dijelove..

Ispalo je prvo da su obje pločice RAM-a otišle.
Grafička ok.

Odnio RAM u links, za 3 radna dana dobio nove.
Došao doma, stavio ih, opet isto.
Zaključak, otišla i matična ASUS PSQ SE plus.

Matična je kupljena u HG spotu, pa sam odnio isti dan na servis u rugvicu.
Nakon par dana se ustanovilo da su fizički oštećeni vodovi (5 komada negdje kod pci-e slota).

Sad mi servis kaže da se jamstvo tako neće priznati jer je to previše vodova, da je jedan nebi bilo problema navodno.
Poslali su upit mailom u asus da vide dal da priznaju jamstvo..

Ako je sve radilo 3 tjedna normalno, i BEZ MOG UTJECAJA otišlo to što već je, možda je još nešto na njoj otišlo al je to prvo našo pa mu se nije dalo tražit dalje... kako sam ja to mogao pokvarit?!

Jel ima tko kakvog iskustva s takvim slučajevima??
Kako se postavit prema tim ljudima, ne želim morat kupovati novu jer je pod jamstvom ovo 2 il 3 godine, a znam da nije otišla od mog utjecaja...
shifty2008 je offline   Reply With Quote